Kusadasi 2023 Turizm Sezonunda Sanatla Daha Da Güzellesti

Kusadasi Belediyesi tarafindan yaz sezonu boyunca düzenlenen birbirinden kaliteli kültür ve sanat etkinlikleri kente canlilik ve hareket katti. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, verimli bir turizm sezonu geçiren Kusadasi’nin kültür ve sanatla çok daha güzel bir turizm kenti haline geldigini söyledi.

Kusadasi 2023 Turizm Sezonunda Sanatla Daha Da Güzellesti


Düzenledigi kültür ve sanat etkinlikleri ile adindan söz ettiren Kusadasi Belediyesi, 2023 turizm sezonunda da hiz kesmedi. Tiyatro, müzik, heykel gibi sanatin farkli dallarina iliskin etkinliklerini yil boyunca sürdüren Kusadasi Belediyesi, özellikle turizm sezonunda gerçeklestirdigi organizasyonlarla kente büyük bir cosku olusturdu. Kültür ve sanat etkinliklerinin merkezinde yer alan Balikçilar Meydani, Tarihi Kervansaray ve Güvercinada’da gerçeklesen klasik ve caz müzik konserleri sanatseverlere muhtesem atmosferlerde müzik dinleme olanagi sunarken Sokak Festivali ve Altin Güvercin Beste Yarismasi ulusal düzeyde ilgi gördü.

Hayat sokaga tasti

Yaz sezonunda en çok ses getiren etkinliklerden biri bu yil ikincisi düzenlenen Kusadasi Sokak Festivali oldu. Ayhan Sicimoglu’nun katilimiyla Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde gerçeklestirilen Türkiye’nin ilk tematik sokak festivali kentte 3 gün boyunca karnaval havasi estirdi. ’Lezzet Sokakta’, ’Eglence Sokakta’, ’Müzik Sokakta’ ve ’Sanat Sokakta’ basliklariyla gerçeklesen festivalin en dikkat çeken yani ise Ege’ye has yöresel lezzetlerin yani sira bu yil deprem bölgesinin zengin gastronomi kültürünü de kente tasimasi oldu. Kendi alaninda taninmis müzisyenleri, asçilari, sefleri, sanatçilari, dansçilari ve konusmacilari agirlayan ve Kusadasi’nin dört bir yanina yayilan etkinliklerin yer aldigi festival binlerce kisi tarafindan ziyaret edildi.

Kusadasi Belediyesi ile KUSAV is birliginde yaz sezonu boyunca, dünyaca ünlü Kusadali caz sanatçisi Ahmet Muvaffak Falay’in anisina düzenlenen Maffy Kusadasi Caz Günleri ve Güvercinada konserleri, kentte caz rüzgari estirdi. Sanatseverlere 4 asirlik tarihi ile ön plana çikan Kervansaray ve UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Güvercinada’da dünyaca ünlü caz sanatçilarinin canli performanslarini izleme sansi sunan konserler büyük ilgi gördü. Kentin önemli simgelerinden Balikçilar Meydani’nda yaz boyunca düzenlenen konserler de kente büyük bir renk ve cosku katti.

Altin Güvercin 26.kez kanatlandi

Türkiye’nin ilk ve tek beste yarismasi olan Kusadasi Altin Güvercin Beste Yarismasi 2023 yaz sezonunda 26’nci kez düzenlendi.

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Kusadasi Belediyesi ve KUSAV is birliginde düzenlenen 26’nci Altin Güvercin Beste Yarismasi katilimcilarina benzersiz iki gün yasatti. Sevilen televizyon programcisi Okan Bayülgen’in sunumu ile renklenen 26. Altin Güvercin Beste Yarismasi’nin büyük final gecesi canli olarak yayinlandi. Final gecesinde müzik yasamina ilk adimini 1987 yilinda ikincisi düzenlenen Altin Güvercin Beste Yarismasi’nda, merhum pop müzik sanatçisi Harun Kolçak ile birlikte yorumladigi ’Yeniden’ bestesi ile birinci olarak atan Askin Nur Yengi sahne alarak birbirinden güzel sarkilariyla geceye renk katti.

Kusadasi’nin kalbi Ikioklu’da atti

Kusadasi Egitim ve Gelistirme Vakfi (KEGEV) ile Kusadasi Belediyesi is birliginde bu yil 2’ncisi düzenlenen ‘Kusadasi Ikioklu Mahalle Senligi’ ile kentte tarih-kültür ve sanat bir araya geldi. Kentin ilk yerlesim yeri olan Ikioklu’da gerçeklestirilen senlik, ziyaretçilere 3 gün boyunca konserler, sergiler, söylesiler ve birbirinden lezzetli yöresel yemeklerle keyifli bir atmosferde unutulan mahalle kültürünü yeniden yasatti.

Giritliler Kusadasi’nda bulustu

Kusadasi Belediyesi ve Giritliler Federasyonu (GIRITFED) tarafindan bu yil 11’incisi düzenlenen üç günlük Uluslararasi Giritliler Festivali, Türkiye ve Yunanistan’in farkli kentlerinden gelen binlerce Giritliyi bulusturdu. Girit kültürünü yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak amaciyla düzenlenen Giritliler Festivali’ne Türkiye’nin ve dünyanin çesitli kentlerinden binlerce Giritli katildi.

Üç gün boyunca Davutlar Mahallesi, Kervansaray, Ibramaki Sanat Galerisi ile Davutlar Sevgi Plaji’nda gerçeklesen festivalde Girit mutfagina ait yemekler ve çesitli yöresel ürünlerin yer aldigi stantlar yogun ilgi gördü.

Mermer bloklar baris ve özgürlük temasiyla sekilleniyor

Kusadasi Belediyesi, KUSAV, Mehmet Nuri Göçen Kültür Egitim ve Sanat Vakfi ile Arya A.S is birliginde bu yil 4. kez düzenlenen Uluslararasi Neopolis Heykel Sempozyumu, 7 ülkeden 10 heykeltirasin katilimiyla sürüyor. Cumhuriyet’in kurulusunun 100’üncü yil dönümüne ithaf edilen sempozyumda mermer bloklari ‘baris ve özgürlük’ temasiyla sekillendiren heykeltiraslarin eserleri 20 Ekim’de sempozyumun sona ermesinin ardindan kentin farkli noktalarinda sergilenecek.
Kaynak: İHA