Gençlik Ve Spor Bakani Bak Açiklamasi 'Gençlerimizin Çiftçilikle Ugrasmasini Istiyoruz'

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, gençlerin çiftçilikle ugrasmasini, çiftçilikle, tarimla ilgili yatirimlar yapmasini ve nasil toprakla mesgul oldugunu görmesini istediklerini söyledi.

Gençlik Ve Spor Bakani Bak Açiklamasi 'Gençlerimizin Çiftçilikle Ugrasmasini Istiyoruz'
Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Konya’nin Hüyük ilçesinde bulunan Tarim ve Gençlik Kampi’nin açilis programina katildi.

Burada konusan Bakan Osman Askin Bak, Tarim ve Gençlik Kampi’nin önemli bir yatirim oldugunu belirterek, “Malumunuz dünyada küresel degisim nedeniyle, iklim degisikligi nedeniyle tarima olan ilgi ve yatirim çok çok önem arz ediyor. Küresel isinma nedeniyle kurak topraklar artiyor. Tarim ve tarimla ilgili yapilan isler deger kazaniyor. Yasadigimiz pandemide bunu gördük. Rusya-Ukrayna savasi esnasinda bugdayla, tahilla ilgili konulari gördük. Dolayisiyla önem arz ediyor. Gençlik ve Spor Bakanligi’mizin önemli projelerinden bir tanesi de Tarim Bakanligi ile beraber yürüttügümüz genç çiftçi projesi. Biz gençlerimizin çiftçilikle ugrasmasini istiyoruz. Çiftçilikle ilgili, tarimla ilgili yatirimlar yapmasini istiyoruz. Nasil toprakla mesgul oldugunu görmesini istiyoruz” dedi.



“Genç çiftçi projesini önemsiyoruz”

Birkaç tane daha böyle projeleri hayata geçirmek için düsünceleri oldugunu ifade eden Osman Askin Bak, “Sanliurfa’da, Bursa tarafinda, Ege tarafinda böyle projeler planliyoruz. Ama burada hazir bir süreç yasanmis. Gençlerimiz gelecek, burada uzmanlar tarafindan egitilecek. Onlarla beraber tarim nasil yapiliyor ögrenecekler. Biz genç çiftçi projesini önemsiyoruz. Devletimizin çok büyük tesvikleri var. Genç çiftçiyle ilgili projeleri var. Tarim Bakanligi ile de bununla ilgili toplantilar yapacagiz. Biz gençlerimize sunu da tavsiye ediyoruz: Gelin köylerde tarim yapin. Seracilikta ürünler üretin. Tarim Bakanligi’nin düsüncesi sözlesmeli tarim yapmak. Yani o çiftçinin yapacagi ürünün satin almasini garanti altina alacak, o üretecek. Dolayisiyla bir insan gücüne ihtiyaç var. Böylesine bir atölye burasi. Bu atölyede genç çiftçi adaylarimiz çiftçilige, ziraate ilgi duyanlar mutlaka bir seyler ögrenecekler” seklinde konustu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da, “Buradaki çalismalar gerçekten hem mahalli idarenin, ilçe belediyelerinin, büyüksehir belediyemizin ve merkezi idarenin iyi bir iletisimi, iyi bir dayanismasi sonucunda olusan bir bereket ve bizler de bu bereketten sehir olarak hep beraber istifade ediyoruz. Çok kisa bir zamanda kirsal alanda gençlerimize istihdam saglayan, kadinlara istihdam saglayan güzel projeleri belediyemizin öncülügünde kaymakamimizin destegiyle hep beraber icra edildi. Büyüksehir belediyemizin kirsal anlamda sizlere sunmus oldugu hizmetlerden dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiza da hassaten tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise, Büyüksehir Yasasi’nin çikmasiyla birlikte ilçelerimizde büyük bir dönüsüm ortaya çikti. Özellikle tarimsal destekler konusunda Hüyük çilegi yeni yasanin bir basari hikayesidir. Bugün gelinen noktada artik 1 milyar liralik üretim gerçeklestiriliyor. Bunda Hüyüklülerin çok büyük emegi var. Insallah Hüyük ve çilek büyümeye, gelismeye ve sizlere kazanç olmaya devam edecek. Büyüksehir Belediye’mizin en önemli önceliklerinden birisi de kirsalda yasayan vatandaslarimizin gelirini arttirmak. Sosyal hayatlariyla ilgili önemli tesisler ortaya koymak. Bu manada bugün burada ortaya konan tesis ilçemizin hem ekonomisine büyük bir katki saglayacak hem de gençlerimiz için yeni bir ufuk açacak. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Tarim ve Gençlik Kampi’nin açilisi kurdele kesimiyle yapildi. Bakan Bak ve beraberindeki heyet daha sonra kampta incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA