Sirnak'ta Berivanlarin Sartlarinin Iyilestirilmesinde Devletten Tam Destek

Sirnak’ta berivanlarin (süt sagan kadin) süt sagma yerlerinin iyilestirilmesi içi yüzde yüz hibe destekli proje onaylandi. Proje, 2024 yili mart ayi itibariyle hayata geçecek.

Sirnak'ta Berivanlarin Sartlarinin Iyilestirilmesinde Devletten Tam Destek
Beytüssebap Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünün Güneydogu Anadolu Bölge Müdürlügüne sundugu proje sayesinde ilçe genelindeki binlerce berivan için yüzde yüz devlet destekli projesini onayladi. Sirnak Valiligi ve GAP idaresi destekleriyle yapilacak olan proje, 2024 yili mart ayi itibariyle hayata geçecek.

Ilçe Tarim ve Oman Müdürü Salih Aktas, proje ile ilgili müjdeyi yaylada süt sagan berivanlari ziyaret ettigi sirada verdi. Aktas, "Sonbahar aylarinda ilçemizin yaylalarinda son göçerlerimizi ve yaylada kalacak olan ailelerimizi ziyaret etmek için bütün yaylalara gidiyoruz. Besicilerimizin ihtiyaçlarini karsilamak ayni zamanda berivanlarin yogun kullandigi alanlarda iyilestirme projeleriyle daha hijyen ortamlarda süt sagmak için devletten yüzde yüz hibe olan berivan barinakli yerlerin yapilmasi için proje hazirlamistik. GAP ile Sirnak Valiligi ortakliginda hibe olacak olan proje bütün yaylalarimizda gelecek yil bahar ayinda hayata geçecek. Bundan daha önce günes enerjili panel dagitimi yapildi ayrica hayvanlar için sulaklar yapildi. Yeri gelmisken buradan GAP idaresi çalisanlarina, valiligimize ve müdürlügümüze çok tesekkür ederim. Vatandasimizin cebinden hiçbir sey gitmeyecek. Hepsi devlet destekli proje önümüzdeki sezon hayata geçecek" dedi.

Kaynak: İHA