Sanliurfa'da 63 Metrelik Çigköfte Dürümü Rekoru

Harran Üniversitesinin ögrencilerin yeni dönemde okula uyum saglamalari için düzenledigi etkinlikte yöreye özgü lezzetlerden çigköfte yogurularak 63 metrelik dürüm yapildi. Hazirlanan 63 metrelik çigköfte dürüm ögrenciler tarafindan dakikalar içerisinde tüketildi.

Sanliurfa'da 63 Metrelik Çigköfte Dürümü Rekoru
Sanliurfa’da bulunan Harran Üniversitesi sira disi bir etkinlige imza atti. Ögrencilerin yeni dönemde okula uyum saglamalari için Oyantasyon Günleri Etkinligi düzenledi.

Birçok etkinligin düzenlendigi Osmanbey Kampüsünde en uzun çigköfte dürümü ile bir rekor denemesi yapildi. Üniversite kütüphanesi önünde toplanan ögrenciler, müzik esliginde eglenirken ustalar da çigköfte yogurdu.

Halfeti Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Asçilik Bölümlerinin ögrencileri, alana kurulan masalarin üzerine lavas ekmekleri dizdikten sonra sefler de yogrulan çigköfteyi ekmege çekti. Yaklasik yarim saat boyunca çigköfteyi ekmege çeken sefler, daha sonra biçakla kesip ögrencilere ikram etti.

Hayatlarinda ilk defa etli çigköfte yiyen bazi ögrenciler acisina dayanamazken Sanliurfa kültürüne yabanci olmayan ögrenciler ise çigköftenin çok aci olmadigini ifade etti.

Oryantasyon sürecine deginen Harran Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nihat Denek, “2023 - 2024 egitim ve ögretim yilinin oryantasyon sürecindeyiz. Bu çerçevede Harran Üniversitesi ailesine yeni katilan ögrencilerimize tematik olarak bölgemizin en önemli, tüketilen yöresel ürünü olan çigköfteyi ikram etmek istedik. 63’ün de anlami bizim plakamiz oldugu için 63 metre uzunlugunda bir çigköfte yaptik ve bunu da ögrencilerimizle beraber paylasarak oryantasyon sürecimize devam ediyoruz” dedi.

Rekor kirdiklarini belirten Sef Ali Keskin ise “Bu gün Harran Üniversitesinin açilis günleri oldugu için 63 metrelik bir çigköfte servisi yaptik. Bunun ilk defa bir rekorunu kirip sunumunu gerçeklestirdik. Emegi geçenlere tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Çigköftenin tadina bakan ve görüslerini belirten ögrenciler ise düzenlenen etkinliklerden dolayi çok mutlu olduklarini belirtti.

Kaynak: İHA