Bilinci Kapali Geldigi Hastaneden Yürüyerek Ayrildi

Gaziantep’te evinde aniden rahatsizlanan 72 yasindaki Nazmiye Sabouni bilinci kapali olarak geldigi ANKA Hastanesi’nden uygulanan tedavi sonrasi yürüyerek ayrildi.

Bilinci Kapali Geldigi Hastaneden Yürüyerek Ayrildi
Gaziantep’te evinde aniden rahatsizlanan 72 yasindaki Nazmiye Sabouni ailesi tarafindan Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne getirildi.

Hastaneye bilinci kapali halde getirilen yasli kadinin solunum yetmezligi bulundugu ve kismi felç geçirdigi tespit edildi. Iç Hastaliklari Uzmani Dr. Seyfi Yilmaz tarafindan muayene edilen Sabouni yogun bakim ünitesinde hemen tedaviye alindi. 17 günlük tedavi sürecinin ardindan saglikli bir sekilde taburcu oldu. Bilinci kapali bir sekilde geldigi hastaneden yürüyerek ayrilan yasli kadin, ”Hayatta en önemli sey saglik. Adeta yeniden dogdum. Allah doktorlarimizdan razi olsun” dedi.

Nazmiye Sabouni’nin tedavisini gerçeklestiren Iç Hastaliklari Uzmani Dr. Seyfi Yilmaz, bu gibi durumlarda erken müdahalenin önemli olduguna dikkat çekti. Dr. Yilmaz, “Hastamiz bize geldiginde bilinci kapaliydi, kismi felç durumu vardi. Solunum yetmezligi ve böbrek yetmezligi bulunuyordu. Vakit kaybetmeden tedaviye basladik. KOAH, kalp ve damar hastaliklari ve agir zatürre gibi akcigere iliskin enfeksiyon hastaliklarinda solunum yetmezligi gelisebilir. Bu durum ileri boyutlara vardiginda vücuttaki oksijenlenmenin bozulmasina ve ölüme kadar gidebilen ciddi sorunlara yola açabilir. Diger yandan tipki beyin kanamasinda oldugu gibi beyindeki kilcal damarlar veya küçük toplardamarlarda tikanikliklar da meydana gelebilir. Her iki durumda beyinde olusan kanama kismi veya tam inmeye yol açarak ciddi hayati tehdit olusturulabilir. Böbreklerin düzgün çalismamasina bagli olarak kanda sodyum, potasyum ve benzeri maddelerde birikme meydana gelir. Ciddi solunum yetmezligi ve böbrek yetmezligi bulunan hastamiza tedavi süreci boyunca yogun bakim ünitemizde solunum ve hayati fonksiyonlari açisindan sürekli takip altinda tuttuk. Bozulmus kan degerlerine bagli olarak hastalarda ciddi komplikasyonlar meydana gelebilecegi için yogun bakim ünitemizde kan bulgulari normale dönünceye kadar da tedavi sürecinde müsahede altinda tuttuk ve uyguladigimiz tedavi sonrasi bilinci kapali olarak hastanemize gelen hastamizi saglikli bir sekilde taburcu etmenin mutlulugunu yasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA