Fiyatta Anlasamadigi Kiracisini Sokak Ortasinda Dövdü

Esenyurt’ta kira ücreti konusunda anlasamadiklari kiraciyi takip eden baba ve oglu, sahsi sokak ortasinda tekme tokat dövdü. Kiraciyi yerde tekmeleyen zanlilar, adamin cep telefonunu da alarak olay yerinden uzaklasti. O anlar telefon kamerasina yansidi.

Fiyatta Anlasamadigi Kiracisini Sokak Ortasinda Dövdü
Olay, dün Esenyurt Saadetdere Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aytaç E., 7 yildir kirada oturdugu evden ev sahibi tarafindan çikarilmak istendi. Evden çikmak istemeyen Aytaç E., ev sahibinin kirayi 3 katina çikarma istegine de olumsuz yanit verdi. Asgari ücretle çalistigini ve böyle bir zammi karsilayamayacagini söyleyen kiraci ve ev sahibi mahkemelik oldu.

Önünü kesip darp ettiler

Dün is çikisi metrobüsten inerek evine giden Aytaç E.’nin önü, ev sahibi Ali E. ve Asur E. tarafindan kesildi. Bir anda saldiran baba-ogul, kiracilarini tekme tokat dövdü. Yere düsen Aytaç E.’yi yerde tekmeleyen sahislar, cep telefonunu da alarak uzaklastilar. Baba-oglu, olaya müdahale etmek isteyen vatandaslara ise “Bu adam tacizci” diyerek yaklastirmadilar. Darp edilen Aytaç E., saglik ekipleri tarafindan hastaneye kaldirildi. Yasananlar ise cep telefonu kamerasina saniye saniye yansidi.

“Gözümü açtigimda hastanedeydim”

Yasadiklarini anlatan Aytaç E., “Ev sahibi ve oglu beni yakaladi. Ben de ‘Ne oluyor’ dedim. Bana ‘Yürü lan’ diyerek silah gösterdiler. Daha sonrasinda beni yere iterek vurmaya basladilar. Çevredeki insanlar müdahale etmek istediklerinde ise taciz olayi oldugunu söyleyerek insanlari uzaklastirdilar. Insanlarin bagirislarini duydum ve bilincim kayboldu. O sirada telefonum yere düsmüstü, onu da aldilar. Gözümü açtigimda ise hastanedeydim” dedi.

2016 yilindan bu yana ayni evde oturdugunu söyleyen Aytaç E., "Kira konusunda yasadigimiz anlasmazlik nedeniyle arabulucuya vermisler beni. Ben arabulucuya ‘O insanlarla bulusmak istemiyorum’ dedim. Çünkü beni daha önceki senelerde de tehdit etmislerdi. Bir seferinde ise bacagimi kirdilar. O olaylarin da raporlari mevcut. O zaman da mahkemelik olmustuk ve ben kazandim. Su anda verdigim kira 2 bin 250 TL. Ev sahipleri ise benden 8-9 bin TL kira istiyorlar. Ben onlara ‘Asgari ücretle çalistigimi biliyorsunuz, ben o parayi veremem. Niye üstüme geliyorsunuz’ dedim” diye konustu.

Olayla ilgili inceleme baslatan polis ekipleri, dayakçi baba-ogulu gözaltina aldi. Zanlilardan Ali E., ifadesi alindiktan sonra adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA