Erzurum'da Sigortacilar Bir Araya Geldi

Dogu Anadolu Sigorta Acenteleri Dernegi (DASAD), 12. Sigortacilik Haftasi münasebetiyle bir program düzenledi.

Erzurum'da Sigortacilar Bir Araya Geldi
DASAD Baskani Serkan Das’in ev sahipliginde Erzurum Hilton Otel’de düzenlenen programa, Vali Mustafa Çiftçi’nin yani sira, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, ETSO Meclis Baskani Gökhan Yilmaz, Meclis Üyeleri; Serkan Aylanç ve Serkan Dogan ile Erzurum’daki sigorta acentelerinin yetkilileri ve personelleri katildi.

Programin açis konusmasini yapan DASAD Baskani Serkan Das, sigortacilik sektörünün hayattaki risklere karsi güvenilir bir liman oldugunu belirterek, sektörün vazgeçilmez unsurunun da acenteler oldugunu ifade etti.

Sektörün önemli bir paydasi olan acentelerin ayakta kalmasi gerektiginin altini çizen Das, “Sigorta acenteleri olarak islerimizi daha iyi yapabilmemiz için yasadigimiz sorunlar mutlaka çözülmelidir. Her zaman ifade ettigimiz gibi; ‘Sigorta acenteden alinir, Sigortacilik acentesiz olmaz’ Acenteler olarak bunu her zaman vurguluyoruz.” diye konustu.

Programda daha sonra konusan ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, sigortacilik sektörünün önemine dikkati çekerek, sektörde yasanan sorunlarin çözüme kavusturulmasinin, sektörün temelini olusturan acenteleri daha güçlü kilacagini söyledi.

Toplumda sigorta bilincinin artirilmasi için yapilan çalismalari da önemsediklerini kaydeden Baskan Özakalin, bu yönde yapilan çalismalara Oda olarak her zaman destek verdiklerini dile getirdi.

Özakalin’in ardindan konusan Vali Mustafa Çiftçi de, programa katilan sektör çalisanlarinin 12. Sigortacilik Haftasi’ni kutladi. Gelismis ülkelerde sigorta sektörünün ekonominin gelismesinde önemli rol oynadigini ifade eden Vali Çiftçi, Türkiye’de sigortacilik sektörünün gelismesinin de toplumdaki bilincin artmasiyla dogru orantili oldugunu vurguladi.

Programda, DASAD Baskani Serkan Das, Vali Mustafa Çiftçi, ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin ve Meclis Baskani Gökhan Yilmaz’a günün anisina birer plaket takdim etti.
Kaynak: İHA