Agri'da Okulöncesi Ögretmenlerine Yazilim Ve Kodlama Egitimi

Agri Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen “Kodlagri” projesi kapsaminda il merkezinde yazilim ve kodlama egitimi tamamlayan okulöncesi ögretmenlerin belgeleri törenle verildi.

Agri'da Okulöncesi Ögretmenlerine Yazilim Ve Kodlama Egitimi
Agri Il Milli Egitim Müdürlügü, 6 yildir basariyla sürdürdügü “Kodlagri” projesi ile il genelinde binlerce ögrenciye yazilim ve kodlama egitimi verirken, yüzlerce ögretmen de bu alanda yetkinlik kazandirdi. Bu kapsamda, il merkezinde görev yapan okulöncesi ögretmenlerine iki haftalik bir egitim programi düzenlendi.

Egitimde, Arduino, Mio robot, Matatalab ve Cubetto gibi kodlama araçlari ile ilgili teorik ve uygulamali bilgiler aktarildi. Ögretmenler, bu araçlari kullanarak çesitli kodlama aktiviteleri gerçeklestirdiler.

Egitimin sonunda, Il Milli Egitim Müdürlügünde düzenlenen törenle, yazilim ve kodlama egitimi tamamlayan okulöncesi ögretmenlere belgeleri takdim edildi.

Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, yazilim ve kodlama egitiminin önemine deginerek, “Kodlagri projesi ile Agri’da bir farkindalik olusturduk. Bu alanda öncü bir il olma yolunda ilerliyoruz. Okulöncesi ögretmenlerimize verdigimiz egitimle de çocuklarimizin erken yasta kodlama becerilerini gelistirmelerine katki saglayacagiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” dedi.

Egitime katilan okulöncesi ögretmenleri de aldiklari egitimden memnun olduklarini ifade ettiler. Ögretmenlerden Sibel Avci, “Bu egitim sayesinde çocuklarimizin gelecegi için çok önemli olan yazilim ve kodlama alaninda kendimizi gelistirdik. Çocuklarimizin bu alanda yetismesine katki saglamak istiyoruz.” dedi.

Öte yandan, Kodlagri projesinin önümüzdeki dönemde de devam edecegi ve farkli kademelerdeki ögrenci ve ögretmenlere yönelik egitimlerin düzenlenecegi belirtildi.
Kaynak: İHA