65 Yillik Evli Çiftten Yeni Evleneceklere Tavsiyeler

Düzce – Yarim asirdan fazla süredir evliliklerini sürdüren Zekire – Nizamettin Ilgaz çifti gençlere örnek oluyor. Alzheimer hastaligiyla 5 yildir mücadele eden Zekire Ilgaz’a 65 yillik esi gözü gibi bakiyor.

65 Yillik Evli Çiftten Yeni Evleneceklere Tavsiyeler
Düzce Belediyesi, belirli haftalar ve özel günlere dair yaptigi etkinliklerle vatandasla bulusuyor. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri, her yil oldugu gibi bu 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü’nde de yasli bireyleri unutmadi. Etkinlik çerçevesinde, oglu ve gelininin yakindan ilgilendigi 65 yillik evli Zakire Ilgaz (83) ve Nizamettin Ilgaz (86) çiftinin evlerine misafir olundu. 2018 yilindan beri Alzheimer hastasi olup 2 yildir yatalak olan Zakire teyze ile ona bakmak için mücadele eden esi Nizamettin amcayi ziyaret eden ekipler, yasli çiftin yüzünü gülümsetti.

Hasta yatagindaki esine daha iyi bakabilmek ve sürekli yaninda olabilmek için dükkanini kapattigini ifade eden Nizamettin amca, erkek kuaförü olarak uzun yillar meslegini icra ettigini belirterek, “Zakire hanim ile 1958 yilindan bu yana evliyiz. 65 seneyi bulduk. Bu sürede çok seyler yasadik” dedi.



“Dükkani gece kapatir evlerine bisikletle giderdim”

Zakire teyze ile tanisma ve sonrasinda neler yasadiklarina dair de ekiplerle keyifli bir sohbet gerçeklestiren Nizamettin amca, “O zamanlar telefon yok araba yok. Bir dügünde arkadasimin ablasinin vasitasiyla gördüm. Birkaç kere daha gittik geldik, görüstük. Âsik oldum. Dükkani kapattiktan sonra gece yarisi bisikletle Yukari Karaköy’e giderdim. Birçok sey yasadik sonunda evlendik. Ikisi kiz, biri erkek 3 çocugumuz var” diye konustu.



65 yillik evli çiften gençlere mutluluk formülü

Yeni evlenenlere ve evlenecek olanlara tavsiyelerde de bulunan Nizamettin amca, sunlari söyledi:

“Severek evlensinler, evlenmeden önce birbirlerini tanisinlar ve birbirlerini anlamaya çalissinlar. O sekilde çok mutlu olurlar. 65 sene boyunca biz birbirimize danismadan is yapmadik. Esimin rizasini alarak yaptim. 65 yilimiz çok güzel geçti. Pisman oldugum hiç bir sey yok. Dünyaya bir daha gelsem ayni ahlak üzerine yine esimle beraber olmayi isterim. Zorluklar yasadik çok sey gördük ama birbirimizi hiç birakmadik.”
Kaynak: İHA