Suluova'da Akilli Serada Kadinlara Egitim Için Imzalar Atildi

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu yerleskesinde kurulacak akilli serada kadinlara egitim verilmesi planlanan ‘Akilli seralar, üreten kadinlar, güçlü yarinlar’ adli proje için imzalar atildi. Proje çerçevesinde otomasyonlu modern serada kadin öncelikli belirlenecek kursiyerlere uygulamali egitim verilecek.

Suluova'da Akilli Serada Kadinlara Egitim Için Imzalar Atildi
Proje anlasmasini imzalayan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, çok önemli buldugu projeyle gelisen teknolojilerle birlikte tarim sektörüne yönelik cinsiyet odaginda kadin isgücü talebi ile kadin isgücü arzini olabildigince bulusturarak istihdamin desteklenmesi, issizlik oraninin azaltilarak daha çok kisinin sürekli olan is sahalarinda istihdam edilebilirliklerinin arttirilmasinin hedeflendigini belirtti.

Cinsiyet esitligi odaginda gelecegin insana yakisir isleri yaklasiminin desteklenmesi hibe programi çerçevesinde yürütülecegini belirten Suluova MYO Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Murat Karavin ise, “264 bin 825 Euro’luk projemizin Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Avrupa Birligi ve Mali Yardimlar Dairesi Baskanligi tarafindan geçici kabulü gerçeklesti. Bu baglamda çok mutluyuz. Projemizin üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayirlar getirmesini dilerim” dedi.

Düzenlenen imza programina Suluova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Turgut Aksu, Suluova Halk Egitim Merkezi Müdürü Kutluay, proje yazarlari Yasemin Ipekçi ve Aynur Özdemir, proje yürütme ekibinden Dr. Ögr. Üyesi Veli Çeliktas ile Sahin Özdemir de katildi.

Kaynak: İHA