Rize'de Yayla Turizminden Sonra 'Sanat Turizmi' Hamlesi

Karadeniz’in ilk sanat oteli yayla turizmi ile ön plana çikan Rize’nin Pazar ilçesinde açildi.

Rize'de Yayla Turizminden Sonra 'Sanat Turizmi' Hamlesi
Yaylalari ile Dogu Karadeniz’in Turizm Cenneti haline gelen Rize’de hizmetlerin de artmasi ile yeni turizm alanlari açilmaya basladi.

Daglarinin yesilinden denizin mavisine kadar cazibe merkezi haline gelen Rize’de Çayeli ilçesi ile Pazar ilçesi arasinda geçtigimiz yil Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Dr. Devlet Bahçeli’nin katilimi ile hizmete açilan Rize-Artvin Havalimani da turizm için yeni ilham kaynaklari olusturdu. Yayla turizmi ile ön plana çikan kente kez alisilmisin aksine sanat ile ön plana çikan bir otel hizmete girdi. Odalarinin isimlerini dünyaca ünlü ressam ve heykel tiraslardan alan otelin koridorlarinda da anlasmali sanatçilarin milyon degerinde ki eserleri yer aliyor.

Hizmete giren otelin Rize’de bir farkindalik olusturdugunu ve vatandaslardan çok iyi geri dönüsler aldiklarini ifade eden otelin Genel Müdürü Hikmet Navdar “Karadeniz’de ilk, Türkiye’de 4. sanat oteli olarak hizmet vermeye basladik. Anlasmali oldugumuz sanatçilarin eserlerini dönüsümlü sekilde sergileyerek insanlara yeni bir deneyim yasatiyoruz. Isteyen müsterilerimize de eserleri satabiliyoruz. Tablo ve heykellerle birlikte simdilik 50’ye yakin bir eserimiz var. Madem ki sanat oteliyiz dedik odalarimiza da dünyaca ünlü sanatçilarin isimlerini verdik. Ayrica bu odalarda a o sanatçilarimiza ait replika ürünler yer aliyor ama ortak alanda ki ürünler birebir orijinal ve satisa açik ürünler. Öncelikle insanlara sanati sevdirmeyi hedefledik. Hizmet anlayisini degistirmek, biraz gelistirmek, biraz farkindalik olusturmayi amaçladik. Çok iyi geri dönüsler ve öneriler aliyoruz. Insallah kendimizi daha da gelistirerek tüm camiaya örnek oluruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA