Ögrenciler Kentin Tarihi Ve Kültürel Yerlerini Gezdi

Van’in Tusba Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel degerleri ile dogal güzelliklerini tanitmak amaciyla hayata geçirdigi ‘Sehrimi Taniyorum’ projesi bünyesinde kirsal mahallelerden sehir merkezine getirilen ögrenciler gönüllerince bir gün geçirdiler.

Ögrenciler Kentin Tarihi Ve Kültürel Yerlerini Gezdi
Egitimci kimlige sahip olmasi münasebetiyle egitime ve ögrencilere büyük önem veren Tusba Belediye Baskani Salih Akman, egitime yaptigi yatirim ve gelistirdigi projelerle adindan sikça söz ettiriyor. Tusba Belediyesi ekipleri; ‘Sehrimi Taniyorum’ projesi bünyesinde Tusba ilçe merkezinden 60 kilometre uzaklikta bulunan Saglamtas Mahallesi’ne giderek mahalledeki çocuklari belediyeye ait araçlarla sehir merkezine getirdi.

Belediye Baskani Salih Akman’in direktifleri ile hayata geçirilen proje bünyesinde; Van Müzesi, Van YYÜ Kedi Evi, Eski Van Evlerini ziyaret eden çocuklara öglen yemegi ikram edildi. Belediyeye ait Tusba Toplum Yasam Merkezine de götürülen ögrencilere Hacivat-Karagöz oyunu izletildi.

Birçogu ilk kez Van Müzesi, Van Kedi Evi ve Tarihi Van Evlerini gören çocuklar, “Biz kirsalda yasiyoruz ve bu tür yerleri gezme imkanimiz yoktu. Firsat bulup sehrimizin güzelliklerini görmemistik. Bugün düzenlenen gezide bunlari yakindan gördük. Baskanimiz Salih Akman’a tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Gönüllerince bir gün geçiren ögrenciler, daha sonra belediye ekipleri tarafindan yine ayni sekilde araçlarla götürülerek evlerine birakildi.
Kaynak: İHA