Kusadasi Belediyesi 2023'E Yeni Projelerle Basladi

Kusadasi Belediye Meclisi, 2023 yilinin ilk toplantisinda sosyal belediyecilik alaninda önemli kararlar aldi. Yasanan ekonomik kriz nedeniyle vatandaslarin alim gücünün her geçen gün giderek düstügüne dikkat çekilen toplantida Kusadasi’nda egitim gören 6-14 yas arasi ihtiyaç sahibi ögrenciler için ‘Beslenme Saati Projesi’ ile 1-5 yas arasi çocuklar için ‘Süt Dagitimi Projesi’nin’ yasama geçirilmesine karar verildi.

Kusadasi Belediyesi 2023'E Yeni Projelerle Basladi


Kusadasi Belediye Meclisi Ocak ayi olagan toplantisi, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel baskanliginda yapildi. Toplantida, Kusadasi Belediye Meclisi’nin 2023 yili boyunca her ayin ilk sali günü toplanmasina ve yil boyunca tatil yapmamasina karar verildi.

Toplantida ayrica Kusadasi Belediyesi Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Yapilan gizli oylama ile Denetim Komisyonu’nda Belediye Meclis üyelerinden Melahat Yaylaci, Gürol Turhan, Hayati Atli ve Ali Riza Efe’nin yer almasi karara baglandi.

Kusadasi Belediye Meclisi Ocak ayi toplantisinda alinan bir diger önemli karar ise yeni bir müdürlük kurulmasi ile ilgili oldu. Toplantida Kusadasi Belediyesi’nin yürüttügü tüm is ve islemlerinin denetimi ve teftisi amaciyla Teftis Kurulu Müdürlügü kurulmasi karari alindi.

Toplantida ayrica marina mevkiinde Rose Mary Ani Evi olarak düzenlenen tarihi binanin ilk katinin Türk Kahvesi Evi, Güvercinada’da bulunan Iç Kale’nin ise Deniz Ticaret Tarihi Müzesi olmasina karar verildi.

Öte yandan Kusadasi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan Davutlar Mahallesi’nde yapilan parka Türk edebiyatinin önemli ismi Yasar Kemal’in, Yavansu Mahallesi’nde yapimi sürmekte olan trafik egitim parkina ise 2017 yilinda Izmir Adliyesi’ne yönelik olarak gerçeklestirilen terör saldirisinda sehit olan trafik polisi Fethi Sekin’in adinin verilmesi karara baglandi.

Toplantinin en dikkat çeken karari ise sosyal belediyecilik alaninda oldu. Kusadasi Belediye Meclisi, yasanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon rakamlari nedeniyle alim gücü giderek düsen, egitim gören çocuklarina harçlik vermekte ve beslenme çantasi hazirlamakta zorluk çeken hemsehrilerini rahatlatacak bir karar aldi. Buna göre tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin 6-14 yas arasi çocuklari için beslenme destegi saglanacak. Içerisinde unlu mamul, kuruyemis, mevsim meyvesi, süt veya meyve suyu bulunan beslenme çantalari her gün düzenli olarak okullara ulastirilacak. Öte yandan yasama geçirilecek olan süt dagitim projesi ile de talep eden tüm ailelerin 1-5 yas arasi her çocugu için ayri ayri olmak üzere haftada 2 litre, ayda 8 litre süt yardiminda bulunulacak. Ailelerin evlerine ulastirilacak sütler bir üretici kooperatifinden temin edilecek.
Kaynak: İHA