Konya'da Yilin Ilk Drift Cezasi Kesildi

Konya’da trafigi ve vatandaslarin canini tehlikeye atarak araç kullanan ve pazar yerine girerek drift atan sürücüye Konya’da yilin ilk drift cezasi olarak 20 bin 342 TL islem uygulandi.

Konya'da Yilin Ilk Drift Cezasi Kesildi
Edinilen bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Meliksah Mahallesinde tehlikeli araç kullanarak pazar yerine giren ve pazar yerinde drift atan sürücü yaya devriye ekipleri tarafindan durduruldu. Araç sürücüsü A.D.’ye, ‘zorunlu olmadikça el freni ya da baska sekilde aracin yönünün ani olarak degistirilmesi/drift’ maddesini ihlal etmekten 20 bin 342 TL yilin ilk drift cezasi uygulanirken sürücünün belgesine 60 gün süre ile el konuldu.

’Dur’ ihtarina uymayarak kaçan alkollü sürücüye 31 bin 364 lira ceza

Baska bir trafik magandasi ise uygulama yapan ekiplerin ’dur’ ihtarina uymayarak kaçmaya basladi.

Yasanan kovalamacanin ardindan yakalanan sürücü 1,47 promil alkollü çikti. Ayrica araç üzerinde yapilan sorguda aracin trafikten çekme belgeli oldugu ve aracin üzerindeki plakanin baska bir araca ait oldugu tespit edildi. Araç sürücüsü Z.G.’ye ‘alkollü araç kullanmak, sürücü belgesini yaninda bulundurmamak, dur ikazina uymamak, çekme belgeli araci karayolunda kullanmak ve baska bir araca tescilli plakayi takmak ve kullanmak’ maddelerinden toplamda 31 bin 364 TL cezai islem uygulandi. Sürücü belgesine ‘alkollü araç kullanmak ve 100 ceza puanini doldurmaktan’ 2 yil 2 ay süre ile el konulurken araç trafikten men edilerek çekici ile otoparka çekildi.
Kaynak: İHA