Isimiz Temiz - Gaziantep Kültür Yolu Dönüsüm Projesi Lansmani Düzenlendi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, “Isimiz Temiz-Gaziantep Kültür Yolu Dönüsüm Projesi”nde egitimlerini tamamlayarak sertifikayi alan esnafa Ilan Reklam Vergisi’nde yüzde 60 indirim yapilacagini açikladi.

Isimiz Temiz - Gaziantep Kültür Yolu Dönüsüm Projesi Lansmani Düzenlendi
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, OPET ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odasi is birliginde Kültür Yolu’nun hem çehresini degistirecek hem de hijyen egitimlerinin olacagi “Isimiz Temiz Gaziantep Kültür Yolu Dönüsüm Projesi” lansmani Hisvahan Restoran’da yapildi. Türkiye’de ilk olacak Gaziantep Kültür Yolu Dönüsüm Projesi olusumunda Kültür Yolu ve çevresindeki 62 isletme basta olmak üzere gida, konaklama ile ulasim sektörlerindeki mikro isletmelerin, hijyen, temizlik, müsteri memnuniyeti, atik yönetimi ve sürdürülebilirlik konularinda egitimler alarak kalici bir tutum degisikligi saglanmasi hedefleniyor. Proje çerçevesinde özel olusturulacak siniflarda bölge esnafi ve çalisanlar, OPET ile beraber hijyen odakli 8 saatlik Isimiz Temiz Projesi egitimlerini alacak. Egitim sertifikasini alan çalisanlar çiraklik sertifikasi almasina gerek kalmadan kalfalik sinavlarina girebilecek, Europass Belgesi için kolaylik saglanacak.

Egitimlerin yani sira OPET’in danismanliginda, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kültür Yolu’ndaki isletmelerin ve hizmet alanlarinin kullanimina yönelik mimari düzenlemeler yapilacak. Gaziantep’e özgü dokunuslarla Kültür Yolu bütünlesik bir yapiya kavusacak.

Sahin: Bu is, özümseme ve zihinsel dönüsüm

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, lansmanda yaptigi konusmada, dünyada artik zenginlik ölçeginin beseri sermaye oldugunu belirterek sunlari söyledi: “Hijyen olmadan hizmet olmaz. Dünya sürdürülebilirlik diyor artik. Bu isi esnafimizin sahiplenmesi, egitimlere destek verilmesi, uluslararasi dili ve sertifikasyonu basarmamiz gerekiyor. Biz uygulayiciyiz. Ramazan geliyor. Bizim bu isi hizli bir sekilde yapmamiz lazim. Bir kisinin yaptigi yanlis, bütün emegi ekmegi küçültür. Bu is, özümseme ve zihinsel dönüsüm. Basarirsak bizi kimse durduramaz. Biz de Ilan Reklam Vergisi’nde yüzde 60 indirim saglayacagiz. Belgeyi getirenin maliyetini asagi çekecegim. Biz bunun cazibesini saglayalim. Bu çalismalar için esnafimizdan hiçbir para almayacagiz. Egitimleri, malzemeleri bize düsen ne varsa yapacagiz. Ilk uygulamayi da Ramazan’da yasanacak yogunluktan dolayi cigercilerden baslatacagiz. Bu bir ekonomi ve istihdam demek.”

Vali Gül: Yapilmasi gereken personellerin bu egitimi almasi için yönlendirmek

Vali Davut Gül ise, proje için Gazi sehrin altyapisinin hazir oldugunu dile getirerek, “Gerek Büyüksehir Belediyesi’nin kurumsal yapisiyla gerekse oda baskanlari ve esnaflarimizla büyük basarilar elde edecegiz. Kimsenin iyi niyetinden süphemiz yok ama bir sey yaparken nasil yapacagimizi bilmemiz gerekiyor. Her konu birer birer yazilmis. Yapilmasi gereken personellerin bu egitimi almasi için yönlendirmek. Emegi geçen ve katkilardan dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Nurten Öztürk de, projeyi uygulama adina heyecanli olduklarini dile getirerek, sunlari kaydetti: “Gaziantepliler çaliskandir, tuttugunu koparir, verdigi sözü yerine getirir. Hijyen olmazsa hizmet olmayacagini gördük. Büyük isletmelerinde hijyen standartlari var ama küçük isletmelerinde böyle bir denetim, kriter yok. Mikro isletme dedigimiz küçük isletmelerde hijyen standartlarini, estetik algilarini degistirmemiz ve tercih sebebi haline getirmemiz lazim. Bunun için egitime ihtiyacimiz var. Çagin teknolojik imkanlarindan yararlanarak kendimizi degistirmemiz gerekiyor. Kültür Yolu’nda yapilacak proje, bir degisim projesidir. Eger bu degisim projesini fiziki olarak degisimlerin yaninda insanlarin kafasini da degistirirseniz ve hizmet standartlarini arttirabilirseniz basarimiz o zaman olur. Ben bugün projenin protokolünü imzalarken size duymus oldugum güven ile üzerimize düsen her seyi yapmanin sözünü veriyorum. 1 yil sonra istedigimiz gibi uygularsak çok fark olacak.”

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Ismet Özcan ise projenin uygulayicilarindan biri olarak memnuniyetlerini dile getirerek, sertifikayi alan isletmelerden üyelik aidati alinmayacagini müjdeledi.

Konusmalarin ardindan, projenin protokolü imzalandi.
Kaynak: İHA