Iranli Ünlü Oyuncu Taraneh Alidoosti Serbest Birakildi

Iran’da Mahsa Amini gösterilerine destek verdigi gerekçesiyle gözaltina alinan Iranli ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti serbest birakildi.

Iranli Ünlü Oyuncu Taraneh Alidoosti Serbest Birakildi
Iran’da Aralik 2022’den bu yana Mahsa Amini gösterilerine destek verdigi için gözaltinda tutulan Iranli ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti serbest birakildi. Alidoosti, yanlis ve çarpitilmis içerikler paylastigi gerekçesiyle gözaltinda tutuldugu baskent Tahran’daki Evin Hapishanesi’nden sartli tahliye edildi.

Alidoosti’nin annesi Nadire Hekimullah sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla kizinin serbest birakildigini duyururken, Alidoosti hapishane önünde Iranli sinema oyunculari ve sevenleri tarafindan çiçeklerle karsilandi.

Ülkedeki zorunlu basörtüsü eylemlerine destek vermek amaciyla bas örtüsüz fotograflarini sosyal medya hesabindan paylasan Alidoosti, Mahsa Amini’nin hayatini kaybetmesinden sonra baslayan protestolara destegini açiklamisti. Alidoosti ardindan “ülkedeki rejim karsiti gösterilere destek vermek”, “yanlis ve çarpitilmis içerikler paylasmak” ve “eylemleri kiskirtmak” gerekçesiyle 17 Aralik tarihinde gözaltina alinmisti.
Kaynak: İHA