Iran'da 578 Kisi Hava Kirliligine Bagli Sorunlar Nedeniyle Hastaneye Basvurdu

Iran’in Huzistan eyaletinde 578 kisi hava kirliligine bagli olarak ortaya çikan saglik sorunlari nedeniyle hastanelere basvurdu.



Iran’da her yil kis aylarinda daha da etkili olan hava kirliligi hayati olumsuz etkiliyor. Huzistan eyaletinin baskenti Ahvaz’da bulunan Saglik Bilimleri Üniversitesi’nin Rektör Yardimcisi Dr. Habib Heyber yaptigi açiklamada, Huzistan eyaletinde 578 kisinin hava kirliligine bagli saglik sorunlari nedeniyle hastanelere basvurdugunu söyledi.

Dr. Heyber, “Son 24 saatte, hava kirliligine bagli olarak yüzlerce kisi solunum ve kalp rahatsizliklari sikayetiyle hastanelere basvurdu” dedi.

Hastaneye gelen kisilerin 512’sinin ayakta tedavi edildigini, geriye kalan 66 kisinin ise hastaneye yatirilarak tedavisine devam edildigini söyleyen Dr. Heyber, “Solunum hastaliklari olan kisilerin ve yaslilarin hava kirliliginin oldugu günlerde evde kalmalarini ve gerekli olmadikça disari çikmamalarini tavsiye ediyoruz“ ifadelerini kullandi.

Hava Kalitesi Ölçme Sirketi tarafindan yapilan açiklamada, Ahvaz’da bugün hava kirliliginin 178 mikrogram/metreküp ölçüldügü ve bu oranin tüm yas gruplari için sagliksiz ve tehlikeli oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA