Güvercinlerini Satarak Aldigi Tavuklarla Yumurta Üretimine Basladi

Sanliurfa’da bir vatandas çocugunun her gün kahvaltida yumurta istemesi üzerine, güvercinlerini satarak aldigi tavuklarla yumurta üretimine basladi.

Güvercinlerini Satarak Aldigi Tavuklarla Yumurta Üretimine Basladi
Sanliurfa’nin Eyyübiye ilçesinde yasayan Sadik Simsek, güvercin sevgisi dolayisiyla evinin daminda güvercin beslemeye basladi.

Uzun süre güvercin besleyen Simsek, çocuklarinin her gün kahvaltida yumurta istemesi üzerine, güvercinlerini satmaya karar verdi. Güvercinlerini satarak ilk etapta 5 tavuk alarak günlük 5 yumurta elde eden Simsek, daha sonra tavuk sayisini 35’e çikararak günlük 20 civarinda yumurta elde etmeye basladi.

Evde ihtiyacini karsilayan Simsek, artan yumurtalari ise mahalleliye satip para kazaniyor. Daha çok yumurta üretmeyi hedefledigini aktaran Simsek, destek bekledigini söyledi.



Evinin daminda tavuk besleyen Sadik Simsek, “Ben daha önceleri güvercin besliyordum. Benim küçük bir oglum var. Bu sabahlari yumurta yemeden duramiyor. Ben de yumurta falan çok alamiyordum. Ondan dolayi güvercinleri satarak böyle bir ise basladim. Simdi bu tavuklari besliyorum. Su an burada 35 tavuk bulunuyor. 5 tavuk ile girdigim bu iste, simdi 35 tavugum var. Beton üzerinde tavuk beslemek de çok zor bir is, hiç kolay degil. Ben bizim evin daminda onlar için bir yuva yaptim. Burada tavuklarimi besliyorum. Komsularimiz bazen yemek falan getiriyor, artik yemeklerle besliyorum. Bazen yemek olmadiginda bugday misir ile besliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA