Çankaya'da Basibos Köpekler Vatandasin Kiyafetlerini Parçaladi

Ankara’nin Çankaya ilçesinde sokakta yürürken yaklasik 10 sokak köpeginin saldirisina ugrayan vatandas bacagindan yaralandi. Köpeklerin pantolonunu parçaladigi sahis, soruna çözüm bulunmasini istedi.

Çankaya'da Basibos Köpekler Vatandasin Kiyafetlerini Parçaladi
Çankaya’nin Birlik Mahallesi Podgoritsa Caddesi’nde yolda yürüyen Ilhan Yazici’ya basibos köpekler saldirdi. Sabah saatlerinde is yerine giden Yazici’nin karsisina yaklasik 10 köpek çikti. Köpeklerin saldirmasi sonucunda kiyafetleri yirtilan Yazici, vücudunun çesitli yerlerinden de yaralandi.

Kaldirimda yürürken bir anda karsisina yaklasik 10 köpegin çiktigini belirten Ilhan Yazici, “Bir tanesi bacagimdan kapti beni, pantolonumu yirtti. Ben sogukkanli davraninca digerleri saldirmadi ve öyle kurtuldum. Yavas yavas oradan ayrildim. Fakat bizim kendi çocuklarimiz da var, bizim asil korktugumuz onlar. Bizim gösterdigimiz sogukkanliligi onlar göstermeyebilir” diye konustu.



“Sokakta insanlar dogru düzgün yürüyemiyor”

Çankaya Belediyesi’ne köpeklerin toplanmasi çagrisinda bulunan Yazici, “Köpegi alip götürdüler ama belediye de köpegin geri birakilacagini söyledi.

Bu köpekler çevredeki insanlar tarafindan da beslendigi için köpekler tekrardan bu parka geri geliyor. Nereye birakilirsa birakilsin geri geliyorlar. Burada insanlarin çok büyük bir magduriyeti var. Bu magduriyetin artik devlet tarafindan ya da belediye tarafindan bir çözüme ulastirilmasi lazim. Iki adim ötedeki sokaga çocuklarimizi arabayla birakmak zorunda kaliyoruz. Sokakta insanlar dogru düzgün yürüyemiyor. Bununla ilgili bir çare bulunmasi lazim” ifadelerini kullandi.

Yazici, saldirinin ardindan hastaneye giderek kuduz ve tetanoz asilari yaptirdigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA