Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan Açiklamasi 'Memur Maaslari Için Seyyanen Zam Yapilmasi Gerekiyor'

Büro Memurlari Sendikasi (Büro Memur-Sen) Genel Baskani Yusuf Yazgan, “Asgari ücretin 8 bin 500 lira oldugu ülkemizde su anda en düsük devlet memuru maasi bu artisla birlikte 10 bin 500 lira civarina gelmis durumda. Bunun için seyyanen artis yapilmasi gerekiyor. Çünkü maasi düsük olan kamu çalisanlari bu anlamda ciddi sikintilar çekmektedir” dedi.

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan Açiklamasi 'Memur Maaslari Için Seyyanen Zam Yapilmasi Gerekiyor'
Memur Sendikalari Konfederasyonuna bagli Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan memur ve memur emeklilerine verilecek zammin açiklanmasi üzerine basin açiklamasi yapti. Cumhurbaskani Erdogan’in ‘En düsük emekli maasi tutarini 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çikartiyoruz’ ifadelerini hatirlatan Yazgan, “Biz ayni açiklamayi memurlar açisindan da bekliyoruz. Yüzde 30 zam demek; 30 bin lira alan bir devlet memuruna 9 bin liralik bir artis getirirken, 10 bin lira alan bir devlet memuruna 3 bin lira artis getiriyor. Geçtigimiz temmuzdaki yüzde 41’lik zammi da beraber degerlendirdigimizde en düsük maas alan devlet memuru ile en yüksek maas alan devlet memuru arasindaki bu ücret makasi giderek açilmaktadir” diye konustu.



“Memur maaslari için seyyanen zam yapilmasi gerekiyor”

En düsük devlet memuru maasinin biraz daha yukarisi çekilmesi gerektigini vurgulayan Yazgan, “Asgari ücretin 8 bin 500 lira oldugu ülkemizde su anda en düsük devlet memuru maasi bu artisla birlikte 10 bin 500 lira civarina gelmis durumda. Bunun için seyyanen artis yapilmasi gerekiyor. Çünkü maasi düsük olan kamu çalisanlari bu anlamda ciddi sikintilar çekmektedir. Maasi yüksek olan da, düsük olan da ayni ortamda yasiyorlar, ayni marketten alisveris yapiyorlar, ayni benzini aliyorlar ve ayni otobüse biniyorlar. Bu anlamda ayni emeklilerde oldugu gibi düsük maas alan memur arkadaslarimiza da seyyanen zam yapilmasi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“2023 yili içerisinde bayram ikramiyesi müjdesini bekliyoruz”

Dini bayramlar öncesi verilen bayram ikramiyelerinden memur ve memur emeklisinin de yararlanmasi gerektigine dikkati çeken Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, sözlerine söyle devam etti:

“Cumhurbaskanimizin onayiyla emekliler bayram ikramiyesi almaktadir. Isçiler zaten öteden beri dini bayramlarda bayram ikramiyesi almaktadir. Memurlarimiz maalesef bayram ikramiyesi almamakta. Biz bunu 2023 yili içerisinde bir bayram ikramiyesi müjdesi olarak da bekliyoruz. 2023’te de toplu sözlesmeye yeniden Büro Memur-Sen olarak tasiyacagiz.”
Kaynak: İHA