Baskan Demir Açiklamasi 'Samsun 2023 Yilina Damga Vuracak'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, 2022 yili yatirim programinin çok ilerisinde bir hizmet ürettiklerini belirterek, “2023 yilina da yatirimlarimizla damga vuracagiz” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Samsun 2023 Yilina Damga Vuracak'
Baskan Mustafa Demir, 2022 yilinda startini verdikleri 80’in üzerindeki projenin basariyla devam ettigi bilgisini verdi. Kompleks yapi insaatlari hariç malzeme üretimiyle birlikte diger alt ve üst yapi projelerini belediye ekipleriyle yaptiklarini ifade ederek rekorlar kirdiklarini ifade eden Baskan Demir, 2023 yilinda da önemli basarilara imza atacaklarini kaydetti.



2022 rekorlarla geçti

Radyo programinda kentsel dönüsümden ulasima, trafik güvenligi ve akilli sehir uygulamalarindan, içme suyu ve yasam alanlarina kadar her alanda baslatilan projelere deginen Büyüksehir Belediye Baskani Demir, “Bu projeler, yaptiklarimizin bir kismi. 2022 yilina damga vuran projelerden birisi akilli sehir uygulamalaridir. Samsun, bilgi, teknoloji ve yapay zekayi Türkiye’de en iyi ve en verimli kullanan akilli sehir uygulamasina sahip il oldu. Türkiye’de çok büyük takdir toplayan, çok basarili bir tanitim yapmamiza vesile olan TEKNOFEST KARADENIZ’e ev sahipligi yaptik” diye konustu.

Baskan Mustafa Demir sözlerine söyle devam etti:

“Akilli Sehir Trafik Güvenligi ile çevreci olup isletme maliyetini 8’de 1 oranina düsürdügümüz elektrikli otobüslerimizi festivale yetistirdik. Bunlar Türkiye’nin ilk projeleridir. Beklentimizin üzerinde de verim aldik. 110 kavsagin fiziki düzenlemelerini kendi ekiplerimizle çalisarak 4 ayda bitirdik. Bu bir rekordur. Atatürk Bulvari’nin Karayollari ile Belediye Evleri arasindaki kisminin asfaltini kaziyip 16 günde yeniledik. Bu da bir rekordur. Hiçbir kurumun bu kadar kisa zamanda böylesine bir çalismayi gerçeklestirebilecegini sanmiyorum.”

Otopark sorunu tarihe gömülecek

Çalismalari devam eden yol, su ve otopark projelerinden de söz eden Baskan Mustafa Demir, “Yol, su, kanalizasyon, park bahçelerden tutun tüm alanlarda sahada hizmet halinde olup, çok verimli ve etkin bir sekilde çalisiyoruz. 750 is makinemiz 7/24 durmadan çalisiyor. Sehrimizin otopark problemini tarihe gömüyoruz. Çarsamba ve Subasi Meydani’ndaki otoparklari hizmete sunduk. Havza’daki kapali mekanik otoparki yakinda hizmete alacagiz. Yikimi devam eden Anakent Is Merkezi’nin yerine yine otopark yapacagiz. Çiftlik Caddesi’nin altinda ve üstünde tespit ettigimiz iki adayi kamulastirdik. Bu ay içerisinde otopark ihalesini yapacagiz. Cumhuriyet Meydani Projemiz devam ediyor. Oradaki otoparki da 3-4 kat büyütecegiz. Yani belediye olarak kaliteyi yükseltip maliyetleri azaltiyor, kit imkanlari berekete dönüstürüp basari örnegi sergiliyoruz” ifadelerini kullandi.

2023 yatirimlarini anlatti

2022 yili yatirim programinin çok ilerisinde hizmet ürettiklerinin altini çizen Demir, “Simdi 2023 yili hedeflerimize odaklaniyoruz. Yeni yilda ilçelerimizde Büyüksehir Belediyesine ait yollarin tüm altyapi yatirimlarini bitiyoruz. Ayni zamanda içme suyu problemlerinin tamamini çözüyoruz. 401 mahallemizin içme suyu sorununu tarihe gömüyoruz. Yine yeni yilda Toybelen Sanayi Sitesi bitecek. Gülsan’daki dükkanlari da kamulastirmaya basladik. Esnaflarimizin tasinmasinin ardindan hemen orayi yikacagiz. Millet Bahçesi ve Dogu Parki da içine alan 650 bin metrekarelik alani, Türkiye’de benzeri olmayan konsepte dönüstürecegiz. Enfes bir cami külliyenin yaninda sosyal donati alanlariyla Samsun’a halkimizin keyif alacaklari yasam alani kazandiriyoruz. Proje bitti. Sadece Gülsan’in tasinmasini bekliyoruz. Saathane Meydani, Cumhuriyet Meydani, belediye hizmet binamizin yerinde yapacagimiz konsept projeyle sehrimizin nezih tarihini yeniden insa edecegiz” seklinde konustu.



Gündem ‘mesale sehir’ Samsun

Yatirim projeleriyle Samsun’u gelecege hazirladiklarini da ifade eden Baskan Demir açiklamasini söyle tamamladi:

“Sehircilik açisindan su anda gündem Samsun’dur. Samsun, ülkenin geleceginde etkili, misyonu olan mesale sehirdir. Biz her konuda örnek olmak durumundayiz. Simdi bunu tescil ettiriyor, Türkiye’ye ve dünyaya ilan ettiriyoruz. Eski Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi’nin bulundugu alanda yapacagimiz restorasyon ve aile yasam merkezi projesini ihale ettik. Dolayisiyla 2023 bu ve diger proje yatirimlarimiz ile geçecek.”
Kaynak: İHA