Avcilar'da Insaat Isçilerin Kaldigi Konteynerde Yangin Çikti

Avcilar’da yapimi devam eden yurt insaatinda çalisan isçilerin kaldigi prefabrik konteynerlerde yangin çikti.

Avcilar'da Insaat Isçilerin Kaldigi Konteynerde Yangin Çikti
Yangin sirasinda molada olan isçiler ve güvercinler son anda kurtarildi.

Yangin, saat 14.00 siralarinda Avcilar Üniversite Mahallesinde Sarigül Sokakta yapimi devam eden yurt insaatinda çalisan isçilerin kaldigi prefabrik konteynerlerde çikti. Edinilen bilgiye göre, isçilerin kaldigi 2 katli konteynerin giris katindaki tavan çöktü. O sirada ögle molasina gelen 3 tane isçi son anda disari çikarak kurtulurken, çökme sonrasi yangin çikti.

Çökmenin oldugu sirada içerde kalan bir isçi ise yuvalari bulunan güvercinleri uçurarak kurtardi. Konteynerler kisa sürede alevler içinde kaldi. Isçilerin haber vermesiyle saglik, polis ve çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaptiklari ilk kontrolde kimsenin olmadigini tespit ettikten sonra yangina müdahale etmeye basladi.

Yaklasik 45 dakikalik çalismanin ardindan yangin kontrol altina alindi. Kimsenin yaralanmadigi yanginda konteynerler kullanilamaz hale geldi. Isçiler ise, yangin nedeniyle büyük panik yasadi.

Yanginla ilgili baslatilan inceleme sürüyor.

Yanginla ilgili konusan ve o sirada içerde olan isçi Dogan Kayra, “Namaz kilacaktim, ögle namazini bitirdim baktim koguslar yaniyor. Sonra kimse var mi diye bagirdik? Hemen güvercinler gözüme geldi, 40 tane vardi hemen onlari çikardik. Bir kisi son anda öksürerek çikti, hemen onunla ilgilendik. Itfaiye gelip yangina müdahale etti. Iki üç kisi vardi, onlar da çikti” dedi.

Yanginin kesin çikis nedeni yapilacak incelemenin ardindan belli olacak.
Kaynak: İHA