Yariyil Senligi'nde 10 Bin Çocuk Doyasiya Eglendi

Süleymanpasa Belediyesi tarafindan düzenlenen Yariyil Senligi, adeta ögrencilerin akinina ugradi. 23-28 Ocak tarihleri arasinda düzenlenen etkinlik ve gösterilere 10 binden fazla çocuk katildi.

Yariyil Senligi'nde 10 Bin Çocuk Doyasiya Eglendi
2022-2023 egitim-ögretim yilinin ilk döneminin sona ermesiyle birlikte ögrencilerin tatillerini verimli, dolu dolu ve eglenceli bir sekilde geçirmeleri için organize edilen Yariyil Senligi; Ebru, Resim, Kitap Ayraci Yapimi, Akil ve Zekâ Oyunlari, Müzik, Orff ve Ritim, 3 Boyutlu Kalem, Elektrik ve Lego atölyelerine ev sahipligi yapti. Atölyelerden 6 günün sonunda yaklasik 6 bin ögrencinin yararlandigi belirtildi.

Ayrica, 5 farkli çocuk tiyatrosu ve sahne gösterisi de senlik çerçevesinde çocuklarla bulustu. Yahya Kemal Beyatli Kültür Merkezi ana sahnesinde 10 gösterim yapilirken, bu gösterilere 4 binden fazla çocugun ilgi gösterdigi ögrenildi. Böylece atölyeler ve gösterilerden istifade eden ögrenci sayisi 10 binin üzerine çikmis oldu.

Tatilin tadini doyasiya çikardilar

23, 24, 25, 26 ve 28 Ocak tarihlerinde, okul öncesi ve ilkokul ögrencilerine yönelik olarak düzenlenen Yariyil Senligi’nde, eglenceli atölyeler ve sahne gösterilerine adeta akin eden ögrenciler, tamamen ücretsiz olarak gerçeklestirilen etkinliklerle tatilin tadini doyasiya çikardilar.

2019 yilindan bu yana çocuklar ve gençlere yönelik sayisiz yatirim ve hizmete imza atan Süleymanpasa Belediye Baskani Yüksel, yariyil tatilinde de çocuklari unutmadi. Baskan Yüksel, tatilin ilk haftasinda çocuklar için düzenlenen ve 6 gün süren Yariyil Senligi etkinliklerinde her gün çocuklarin tatil sevincini paylasarak yanlarinda oldu.

"10 binden fazla çocugumuzu misafir ettik"

Yüksel, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, "Geçtigimiz yil baslattigimiz Yariyil Senligi bu yil daha da genisleterek ögrenci kardeslerimize verimli, yeni seyler ögrenebildikleri ve eglenceli bir tatil etkinligi düzenledik. Çocuklarimiz, velilerimiz gördügümüz kadariyla çok memnun kaldilar. Salonlarimiz, atölyelerimiz dolup tasti. 10 binden fazla çocugumuzu misafir ettik. Veliler bu sayiya dâhil degil. Bu güzel ilgiye tesekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Üç ay sonra gerçeklestirecekleri 23 Nisan Çocuk Senligi ile ilgili de müjdeyi veren Yüksel, "Çocuklarimiz için her zaman en iyisini yapmaya çalistik ve devam ediyoruz. Önümüzdeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami için çok genis kapsamli bir çocuk senligi hazirligindayiz. Bizim çocuklugumuzda oldugu gibi, çok sayida ülkeden çocuklarimizi agirlayacagiz. Büyük sürprizlerle çocuklarimizi bulusturacagiz" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA