Pakistan'daki Cami Saldirisinda Can Kaybi 100'E Yükseldi

Pakistan’da camiye gerçeklestirilen intihar saldirisinda hayatini kaybedenlerin sayisi 100’e, yarali sayisi 221’e yükseldi.

Pakistan'daki Cami Saldirisinda Can Kaybi 100'E Yükseldi
Pakistan’in Hayber Pahtunhva eyaletine bagli Pesaver sehrinde dün polislerin bulundugu camiye düzenlenen intihar saldirisinda can kaybi artti. Yetkililer, saldirida hayatini kaybedenlerin sayisinin 100’e, yarali sayisinin da 221’e yükseldigini açikladi.

Camide arama-kurtarma çalismalarinda görevli Bilal Faizi, "Canli kimsenin bulunmasini beklemiyoruz. Çogunlukla cesetleri çikariyoruz" dedi.



Saldirida Pakistan Talibani çeliskisi

Pakistan Talibani olarak da bilinen Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) yetkilileri Sarbakaf Mohmand ve Omar Mukaram Khurasani dün yaptiklari açiklamada, saldirinin nedeninin, geçtigimiz sene Halid Horasani’nin ölümünün "intikami" oldugunu iddia etmislerdi.

Açiklamanin ardindan TTP’nin Sözcüsü Muhammed Horasani ise dün geç saatlerde yaptigi açiklamada, "Pesaver olayiyla Tehreek-e-Taliban Pakistan’in hiçbir ilgisi olmadigini açikliga kavusturmayi gerekli görüyoruz. Kanunlarimiza ve genel anayasamiza göre cami, medrese, cenaze ve diger kutsal mekanlarda yapilan her türlü eylem suçtur" dedi.

Saldiri ile ilgili baslatilan sorusturma devam ederken, saldirganin yüksek güvenlikli bölgede bulunan camiye nasil girdigi henüz bilinmiyor.

Geçtigimiz sene araliktan bu yana saldirilar artti

Pakistan Talibani geçtigimiz sene kasim ayinda Pakistan hükümeti ile olan ateskesi sona erdirmisti. Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban ile ayni ideolojiyi paylasan Pakistan Talibani’nin ateskesi sona erdirmesinden bu yana Pakistan polisine ve güvenlik personeline yönelik bir dizi saldiri düzenlendi.

Geçtigimiz sene aralik ayinda Pakistan Talibani, Hayber-Pahtunhva eyaletinde Afganistan siniri yakinindan bulunan Bannu sehrinde Terörle Mücadele Dairesi’ne (CTD) bagli karakola 18 Aralik’ta baskin düzenlemisti. Baskinda, 33 saldirgan ve 2 güvenlik personeli hayatini kaybetmis, 10 kisi de yaralanmisti.
Kaynak: İHA