Ordu'da Kruvaziyer Hareketliligi

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girisimleriyle rihtim sayisi ve derinligi arttirilarak yüksek tonajli gemilerin girisine elverisli hale getirilerek büyütülen Ünye Limani, 1,5 aylik sürede düzenlenen 3 kruvaziyer seferiyle yaklasik 2 bin yolcuya ev sahipligi yapti.

Ordu'da Kruvaziyer Hareketliligi
19 Aralik 2022 tarihinden bu yana 3 kruvaziyer gemisini agirlayan Ünye Limani, Ordu’nun dünyaya açilan kapisi oldu. Ünye’de feribot seferleri baslatmayi da hedefleyen Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Nisan ayindan itibaren gelen turistlerin ise Ordu’da 2 gün konaklayacagini ve sehrin güzelliklerini görecegini söyledi.

Baskan Güler ayrica Ünye Limaninda yapilan benzer çalismalarin Altinordu’da da hayata geçirileceginin müjdesini verdi.

Yaklasik 2 bin turist geldi

Ordu’da ilki gerçeklesen kruvaziyer turizmi Ordu basta olmak üzere bölge genelinde büyük yanki uyandirdi. 19 Aralik 2022 tarihinden bugüne 3 kruvaziyer gemisi ile yaklasik 2 bin turisti agirlayan Ünye Limani, Ordu’nun dünyaya açilan kapisi oldu.

Ordu’nun tarihi ve dogal mekanlarini da gezen turistler Yason, Hoynat ve Boztepe gibi birçok noktayi görme firsati yakaladi.

Gelen turistler artik 2 gün konaklayacak

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Nisan ayindan itibaren gelecek kruvaziyer gemilerin sehirde 2 gün konaklayacagini da söyledi.



Baskan Güler, “Nisan ayinda baslayacak yeni seferlerle gelen turistler gece de kalacaklar. Hatta 2 gün kalma programlari da var. Böylece sadece günü birlik degil ayni zamanda gece kalarak da kültürümüzü, turizmimizi ve misafirperverligimizi görecekler. Dolayisiyla yeni bir sayfa açiyoruz. Güzel bir dönemin baslangici olacak” dedi.



Altinordu rihtimi da uzatilacak

Baskan Güler’in girisimleriyle Altinordu’da da benzer çalismalar yapilacak. Buna göre 90 metre olan mevcut iskele boyu 140 metre daha uzatilarak 230 metreye çikarilacak. Iskelenin en uç noktasinda 7,5 metre olan su derinligi de 10 metreye çikarilacak. Gümrük gibi çesitli birimlerin de yer alacagi iskele ile kruvaziyer gemiler Altinordu rihtimina da ugramadan geçmeyecek.
Kaynak: İHA