Minik Mete'nin Amcasi Açiklamasi 'Canimiz Yandi, Baska Canlar Yanmasin'

Van’da köpegin saldirmasi sonucu hayatini kaybeden Emir Mete Durna’nin amca Mehmet Sirin Durna, bu saldirilarin olmamasi için yetkililerin tedbir almasini isteyerek, “Canimiz yaniyor, baskasinin cani yanmasin istiyoruz” dedi.

Minik Mete'nin Amcasi Açiklamasi 'Canimiz Yandi, Baska Canlar Yanmasin'
Ipekyolu ilçesine bagli Selimbey Mahallesi’nde dün aksam saatlerinde evlerinin bulundugu sitenin önünde arkadaslariyla top oynayan Emir Mete Durna, köpegin saldirisi sonucu agir yaralandi. Ambulansla Van Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldiran Durna, yapilan tüm müdahaleye ragmen hayatini kaybederken, köpegi sahiplendigi belirlenen H.K. ise polis ekiplerince gözaltina alindi.

Gece saatlerinde Minik Mete’nin cenazesini teslim alarak Selimbey Mahalle Mezarligina defneden Durna ailesi, Zeve Isik Altayli Camii taziye evinde ise taziyeleri kabul ediyor. Burada IHA muhabirine konusan amca Mehmet Sirin Durna, Mete’nin site önünde oynarken olayin yasandigini söyleyerek, “Binanin önünde çocuk oynarken olay gerçeklesmis. Söyleyecek pek bir seyimiz yok. Canimiz yaniyor, baska canlar yanmasin. Yetkililer buna bir çözüm bulsun, baska canlar yanmasin. Baska Mete’ler gitmesin” dedi.

Köpegin sitenin içerisine girdigini de ifade eden amca Durna, “Site merkezi bir yerde, olay sitenin içerisinde gerçeklesmis. Köpegin nasil içeri girdigini bilmiyoruz. Sahibinin gözaltina alindigi ile ilgili bir bilgimiz var. Kim oldugunu bilmiyoruz. Bu saldirilarin olmamasi için tedbirlerin alinmasini istiyoruz. Baska canlarin yanmamasini istiyoruz. Canimiz yaniyor, baskasinin cani yanmasin istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA