Manisa Büyüksehir Ve MASKI'de Kadrolu Isçilere Yüzde 99.96 Zam

Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Belediye Is Sendikasi arasinda kadrolu isçiler için toplu is sözlesmesi yapildi. Sözlesmeyle birlikte Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü bünyesinde çalisan kadrolu isçilere yüzde 99.96 oraninda bir artis saglanarak ortalama maasin 17 bin 213 liraya yükseldigini belirten Baskan Ergün, çalisanlari enflasyona ezdirmediklerini vurguladi.

Manisa Büyüksehir Ve MASKI'de Kadrolu Isçilere Yüzde 99.96 Zam
Manisa Büyüksehir Belediyesi ile Belediye Is Sendikasi arasinda toplu is sözlesmesi, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün makaminda imzalandi. Imza töreninde Genel Sekreter Yardimcisi Funda Solak, MASKI Genel Müdür Yardimcisi Emre Özünlü, Büyüksehir Belediyesi Insan Kaynaklari Dairesi Baskani Harun Yildiz ve MASKI Insan Kaynaklari Dairesi Baskani Hayri Okkali ile Belediye Is Sendikasi Manisa Sube Baskani Gökay Sezgin yer aldi.

Baskan Ergün: “Güle güle harcasinlar”

Imza töreni öncesinde açiklamalarda bulunan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Bugün hayirlisiyla yeni bir toplu sözlesmeye imza atma noktasindayiz. Belediye Is Sendikasi ile yapmis oldugumuz görüsmeler neticesinde Manisa Büyüksehir Belediyemiz ve MASKI Genel Müdürlügümüzde çalisan kadrolu isçi kardeslerimizle ilgili toplu sözlesmeyi hayirlisiyla neticelendirdik. Simdi bu yaptigimiz anlasma noktasinda hazirlanan protokolü imza altina alacagiz. Ben bu noktada kisaca bilgi vermek istiyorum. Haziran 2022’de sagladigimiz mutabakat sonucu, ortalama 8 bin 608 lira olan kadrolu isçi kardesimizin maasi, yaptigimiz anlasma geregi bugün itibariyle yüzde 99.96 oraninda bir artis saglayarak ortalamamizi 17 bin 213 TL’ye çikarmis bulunuyoruz. 2022 yilinda biliyorsunuz Türkiye’de gerçeklesen yilsonu enflasyon orani 64.27 olarak açiklanmisti. Bunun üstüne yüzde 36 gibi bir refah payi isçi kardeslerimize enflasyon altinda ezdirmemek adina verdigimiz ilave ek ücrettir. Bunu da buradan ifade etmek istiyorum. Çalisan kardeslerimize her seyden önce aileleriyle, sevdikleriyle, saglik sihhat içerisinde bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum. Güle güle harcasinlar. Sonuçta Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü bir aile. Bu ailemizin içerisinde bu isçi kardeslerimiz de var. Onlarin memnuniyeti, onlarin sahada vermis olduklari hizmet, bizlere ve tüm Manisa halkina hizmet olarak kabul ediyoruz. Allah hepsinden razi olsun diyorum. Hayirli ugurlu olsun diyorum. Sendikaya da bu noktada bizlere vermis oldugu destek noktasinda, anlayislari noktasinda Gökay kardesime de çok tesekkür ediyorum. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun diyorum, tesekkür ediyorum” diye konustu.

Belediye-Is Sendikasi Manisa Sube Baskani Gökay Sezgin de kadrolu isçilere yapilan maas zammi için Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e tesekkür etti. Konusmalarin ardindan Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü bünyesinde çalisan kadrolu isçilere iliskin toplu is sözlesmesi imza altina alindi.
Kaynak: İHA