Konya Büyüksehir 31 Ilçede Kar Ve Buzlanmaya Karsi Görev Basinda

Konya Büyüksehir Belediyesi, kis aylarinda yogun kar yagisi ve buzlanma nedeniyle vatandaslarin günlük yasaminin olumsuz etkilenmemesi için 31 ilçede bin 159 personel ve 273 araçla 24 saat görev yapiyor.

Konya Büyüksehir 31 Ilçede Kar Ve Buzlanmaya Karsi Görev Basinda
Konya Büyüksehir Belediyesi, kar yagisinin basladigi Konya’da sehrin 25 farkli noktasinda bulunan acil müdahale ekipleriyle kar ve buzlanmaya karsi görev yapiyor. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, kis aylarinin sorunsuz geçmesi ve vatandaslarin rahat bir kis geçirmesi adina 31 ilçede 24 esasina göre hizmet verdiklerini belirterek, “Büyüksehir’de görev yapan ekiplerimiz merkezde yapilan çalismalarda; Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri ile koordineli sekilde hareket ediyor. Merkez disindaki 28 ilçemizde de yedi bölge sefliginde görev yapan personelimiz ve ekipmanlarimizla vatandaslarimizin hizmetinde olmayi sürdürüyoruz” dedi.

Kurak bir kis mevsimi yasandigina dikkat çeken Baskan Altay, “Uzun zamandir hasretle bekledigimiz yagislar Konya’miz ile birlikte tüm yurtta yavas yavas da olsa etkisini göstermeye basladi elhamdülillah. Meteoroloji uzmanlari Subat ayinin bereketli geçecegini müjdeliyor. Biz de Büyüksehir olarak zorlu kis sartlari öncesinde gerekli tüm tedbirlerimizi aldik. Personelimiz bu dönemde sehir içi ana arterler, sehirlerarasi baglanti yollari, egitim, saglik kuruluslari ile diger önem arz eden yollar basta olmak üzere sehir genelinde gece gündüz çalisarak yollarimizin açik kalmasini sagliyor. Halihazirda 25 bin ton tuz ve 1.000 ton buz çözücü ve önleyici solüsyonumuz hazir” diye konustu.



Merkez ve ilçelerde bin 159 personel görev yapacak

Merkez ve ilçelerde bin 159 personel ve 273 araçla kis boyunca Konyalilarin hizmetinde olacaklarini vurgulayan Baskan Altay, ana arterlerdeki kaldirimlar, sehir meydanlari, parklar, hastaneler, okullar ve camiler gibi kamu tesislerinin yani sira; yaya üst ve altgeçitleri ile yürüyüs yollarinda da kar temizligi yapilacagini belirtti.

Sürücülerin trafikte rahat ilerleyebilmeleri adina araçlarina kar lastigi takmalarini ve ayni zamanda araçlarinda takoz, zincir ve çekme halati bulundurmalarini da isteyen Baskan Altay, yogun kar yagisi esnasinda vatandaslarin, herhangi bir olumsuzlukla karsilasmalari halinde Büyüksehir’in Acil Çagri Merkezi’ne 444 55 42 nolu telefon numarasindan ulasabileceklerini de hatirlatti.
Kaynak: İHA