Kiliçdaroglu'nun Avukati Celal Çelik'in Yargilandigi Davada Beraatine Karar Verildi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun avukati Celal Çelik’in, "Fetullahçi Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olmamakla birlikte yardim", "zincirleme sekilde hakaret", "kamu görevlisine alenen hakaret" ve "silahli terör örgütü propagandasi" suçlarindan yargilandigi davada beraatine karar verildi.

Ankara 27. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya, tutuksuz sanik Çelik ve avukati katildi.

Durusmayi CHP’li bazi milletvekilleri de izledi. Mahkeme baskani, savcinin esas hakkinda mütalaasina karsi savunma yapmasi için Çelik’e söz verdi.

Suçlamalarin somut delillere dayanmadigini, hukukçu kimligiyle FETÖ ve benzer yapilanmalara karsi mücadele verdigini söyleyen Çelik, "Beni degil, en uzak yakinimda bile bir FETÖ kriteri bulunmasi halinde bütün suçlamalari kabul edecegimi söylemistim" dedi.

Suçsuz oldugunu ifade eden Çelik, beraatini talep etti. Sanik avukatinin beyanini da alan mahkeme heyeti, ardindan kararini açikladi.

Buna göre sanik Çelik, "terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardim", "terör örgütü propagandasi", "zincirleme sekilde hakaret" ve "kamu görevlisine alenen hakaret" suçlarindan beraat etti.
Kaynak: İHA