Çocuklar Önce Ritim Tuttu Sonra Drama Egitimi Aldi

Nilüfer Belediyesi’nin yariyil tatili etkinlikleri çerçevesinde düzenledigi ritim atölyesine katilan çocuklar çesitli enstrümanlarla ritim tutarken, drama atölyesinde de iletisim ve empati kavramlarini oyun oynayarak pekistirdi.

Çocuklar Önce Ritim Tuttu Sonra Drama Egitimi Aldi
Nilüfer Belediyesi, yariyil tatili boyunca düzenledigi sanat etkinlikleri ve atölyelerle ögrenmeyi, keyifli hale getiriyor. 21 Ocak’ta film gösterimiyle baslayip, müze gezisi, sanat ve kodlama atölyeleriyle devam eden etkinlik dizisinde sira, ritim ve drama atölyesindeydi. Yüzüncüyil Egitim ve Sanat Merkezi’nde Nilüfer Belediyesi Ritim Egitmeni Akin Togay esliginde gerçeklesen ritim atölyesine katilan çocuklar, ilk olarak conga, bongo, djembe, marakas, cowbell, guiro, agogo bell, vibra ton gibi farkli ülkelere ait vurmali çalgilari yakindan görerek, temel bilgi sahibi oldu. Bu enstrümanlarin çikardigi sesleri ve kullanimini da ögrenen çocuklar, ardindan ritim asamasina geçti. Egitmen Akin Togay’in yönlendirmesiyle enstrümanlari kullanarak hareketli ritimler tutan çocuklar, atölyenin son bölümünde de sarkilara ritim uyarladi.

Çocuklar, günün ikinci etkinliginde de drama egitimi aldi. Nilüfer Belediyesi Drama Egitmeni Sevil Sahin Hakverdi esliginde gerçeklesen egitimde iletisim, empati, dinleme ve anlama kavramlarini oyunlar oynayarak pekistiren çocuklar, ekip çalismasinin önemini de kavradi. Eglenceli oldugu kadar ögretici geçen atölyeler sayesinde çocuklar, bir tatil gününü daha verimli bir sekilde geçirmis oldu.

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi atölye ve etkinlikler, 3 Subat tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA