60 Yildir Usanmadan Fotograf Çekiyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde yasayan 75 yasindaki Sakir Kirmizioglu, ortaokul çaglarinda eline aldigi fotograf makinesinin deklansörüne 59 yildir tutkuyla basiyor.

60 Yildir Usanmadan Fotograf Çekiyor
1946 yilinda ilçede fotografçilik isine baslayan babasi Arif Kirmizioglu’nun yanina, 1964 yilinda ortaokulu bitirdikten sonra giren ve o günden bu yana 59 yildir sektörün içerisinde yer alan Sakir Kirmizioglu, gelisen teknolojiye ve ilerleyen yasina ragmen meslegini sürdürüyor.

’Dede meslegini torunlar sürdürüyor’

Hayatimizi bu ise verdik ve bu isten her seyimizi kazandik diyen Kirmizioglu, 3 çocugu oldugunu ve 2 oglunun da halen bu meslegi yaptigini ifade etti.

Meslege basladigi ilk zamanlarda para kazanma araci olarak gördügü fotografçiligi, kisa bir süre sonra aska dönüstügünü söyleyen Kirmizioglu, fotografçiliga ilk basladigi zamanlarda meslegini çok önemsemedigini, zaman geçtikçe düsüncelerinin çok farkli boyutlara ulastigini söyledi.



’Sahip oldugumuz her seyi bu meslekten kazandik’

Zamanla fotografin hayatinin merkezi haline geldigini anlatan Kirmizioglu, "Bir güzelligi yakalayip tarihe bir belge olarak birakmak benim için büyük mutluluk. Bunun için fotografçiliga daha farkli bir gözle bakmaya basladim. Isimi yaparken çok zevk aliyorum” dedi.

Bir meslegi sevmiyorsaniz ondan verim alma sansiniz yok diyen Kirmizioglu, “Hangi meslegi seçerseniz seçin seveceksiniz. Bu duygu isiginda güzellikleri çekmesini seviyorum" diye konustu.



’Çoçuklari da onun yolundan yürüyor’

Kendisinin de 1992 yilindan itibaren dede meslegi fotografçiligi sürdürdügünü söyleyen Sakir Kirmizioglu’nun büyük oglu Kaan Kirmizioglu da liseyi bitirdikten sonra bu ise basladigini ve 31 yildir bu meslegi icra ettigini ifade etti.

Sakir Kirmizioglu’nun küçük oglu Hakan Kirmizioglu ise 1996 yilinda babasinin yaninda ise basladigini, 27 yildir bu meslegi yaptigini ifade etti.

Kaynak: İHA