Balçovada Köy Enstitüleri Ve Yerel Yönetimler Çalistayi

Yeni Kusak Köy Enstitülüler Dernegi Genel Merkezi (YKKED) ve Balçova Belediyesi ortakliginda düzenlenen Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalistayi’nda, "Köy Enstitüleri’nin temel kazanimlarinin günümüzde yerel yönetimlerdeki karsiligi ne olmalidir?" sorusunun cevabi arandi.

Balçovada Köy Enstitüleri Ve Yerel Yönetimler Çalistayi
Cumhuriyetin ilk yillarinda bir egitim ve dönüsüm projesi olarak hayata Köy Enstitüleri, Balçova’daki panel ve çalistayda tartisildi. Yeni Kusak Köy Enstitülüler Dernegi ve Balçova Belediyesi ortakliginda düzenlenen Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler Çalistayi’nda, "Köy Enstitülerinin temel kazanimlarinin günümüzde yerel yönetimlerdeki karsiligi ne olmalidir?" sorusunun cevabini bulmak için ilk olarak kisa bir panel düzenlendi.

Dernek baskani Ethem Duygulu ve Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya’nin giris konusmalarinin ardindan Prof. Dr. Kemal Kocabas’in moderatörlügündeki panelde, CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan, Köy-Kop Genel Baskani Neptün Soyer ve önceki dönem Balçova Belediye Baskani Mehmet Ali Çalkaya, Köy Enstitüleri’nin günümüzde karsiligi olan yerel yönetim ve kooperatifçilik uygulamalarini anlatti.

Kitapçik hazirlanacak

Panelin ardindan alanlarinda uzman akademisyen, müfettis, ögretmen, yazar, sanatçi ve bürokratlarin oldugu 70 kisilik çalisma gurubu; Egitim Hakki, Ögrencilerin Kisilik ve Akademik Gelisimlerine Destek Egitimi, Kültür-Sanat Egitimi, Tarim, Ekoloji, Gida Güvenligi, Doga-Çevre Egitimi ve Kooperatifçilik, Köy Enstitüleri’nin Karsiliginin Olusturulmasi ve Yerel Yönetimler basliklari etrafinda oturumlar düzenledi.

Bes ayri salonda iki oturum seklinde süren çalistaydan çikan sonucun, ocak ayinda yapilan ilk çalistayin sonuçlari ile birlestirilerek kitapçik haline getirilecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA