Sarikamis'ta Boz Ayilar Kis Uykusunu Unuttu

Sarikamis’ta kasim ve aralik aylarinda uykuya yatip, mart ile nisan arasinda uyanan boz ayilar, kar yagmamasi ve hava sicakligindan dolayi kis uykusunu unuttu. Ilçe çöplügü ve merkezinde yiyecek arayan boz ayilarin kis uykusunda olmasi gerekirken sokaklarda dolasmalari ise görenleri sasirtiyor.

Sarikamis'ta Boz Ayilar Kis Uykusunu Unuttu
Kars’in Sarikamis ilçesinde sariçam ormanlarinda kis uykusuna yatan boz ayilar, bu yil kar yagmamasi ve havalarin sicak gitmesiyle birlikte uykuya hasret kaldi. Ayilarin kis uykusuna yatmadigini ifade eden vatandaslar, "Normalde bu aylarda ayilar kis uykusuna yatmis olurdu. Maalesef kar yagisi olmadigindan, havanin da sicak oldugundan dolayi gerek ilçe merkezi olsun, gerek ilçe çöplügü olsun halen burada beklemeye devam ediyorlar" dedi.

Sarikamis ilçe çöplügüne sürüler halinde gelen boz ayilar bir taraftan karinlarini doyuruyor, bir taraftan da sicak havanin keyfini çikariyor. Boz ayilarin bir kismi ise ilçe merkezinde TOKI lojmanlarina kadar gelerek burada çöp konteynerlerini devirip, çöpleri dagitarak yiyecek ariyor. Onlarca sokak köpegine aldiris etmeyen ayilar, karinlarini doyurduktan sonra geldikleri noktadan geri dönerek ormanlarin derinliklerinde kayboluyor.
Kaynak: İHA