Iran'da Motor Yagi Fabrikasinda Yangin

Iran’in Dogu Azerbaycan eyaletine bagli Azersehr sehrindeki bir motor yagi fabrikasinda dün aksam saatlerinde çikan yangin, sabahin ilk isiklarinda söndürüldü.

Iran’in Dogu Azerbaycan eyaletindeki Azersehr sehrinde bulunan Sehid Selimi sanayi sitesinde dün yerel saatle 21.00 siralarinda büyük bir yangin çikti. Yanginin büyümesiyle çikan dumandan etkilenen bir itfaiyeci yaralandi. Dogu Azerbaycan eyaleti Kriz Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Bakir Honerber yangina iliskin yaptigi açiklamada, "Yangin yerine çevre sehirlerden de dahil olmak üzere toplam 25 itfaiye araci gönderildi. Maalesef bir itfaiyecimiz yogun dumandan etkilenerek yaralandi. Ayrica bir itfaiye aracimiz alev alirken, bazi akaryakit tanklarinda ise patlama meydana geldi" ifadelerini kullandi. Honerber, yangin söndürme çalismalarinin sabah saatlerinde tamamlandigini söyleyerek, "Yanginin çikis nedeni ve zararin miktari henüz arastiriliyor" dedi.

Iran’in kuzeybatisindaki Dogu Azerbaycan eyaletine bagli Azersehr’de bulunan ve 790 üretim birimiyle en büyük sanayi kompleksi olan Sehid Selimi sanayi sitesinde yaklasik 28 bin kisi çalisiyor.
Kaynak: İHA