'2. Savsat Uluslararasi Off-Road Oyunlari' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Artvin’in Savsat ilçesinde düzenlenen Savsat Uluslararasi Off-Road Oyunlarinda yarismacilar dereceye girmek için kiyasiya yaristi. Renkli görüntülerin sahne oldugu etkinlikte parkurdaki tümsek ve çukurlar yarismacilar zor anlar yasatti.

'2. Savsat Uluslararasi Off-Road Oyunlari' Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Artvin’in Savsat ilçesinde 2. kez düzenlenen Savsat Uluslararasi Off-Road Oyunlari renkli görüntülere sahne oldu. Ilçenin Köprüyaka köyünde Savsat Off-Road Dagcilik ve Fotografçilik Kulübün tarafindan düzenlenen yarismaya toplam 40 araç katildi.

Erzurum, Sivas, Artvin, Rize, Kars, Igdir gibi illerin yani sira Gürcistandan gelen araçlar 4 klasmanda yaristi. 2016 yilinda CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun konvoyuna terör örgütü mensuplarinca düzenlenen saldirida sehit düsen Jandarma Er Fatih Çaybasi’nin adina düzenlenen yarismada araçlarin motor gücüne göre S1, S2, S3 ve S4 olarak adlandirilan kategorilerinde sürücüler dereye girmek için kiyasiya mücadele etti. 32 kapidan olusan parkurda tümsek ve çukurlar zaman zaman sürücülere zor anlar yasatirken, Savsat Kaymakami Yusuf Akin yarismaya bir araçta co-pilot olarak katildi.

Yarislarda, S1 kategorisinde Hüseyin Güngör-Mehmet Baltaci, S2 kategorisinde Murat Altun-Ubeydullah Pekmez, S3 kategorisinde Alim-Mercan-Kerim Keles, S4 kategorisinde de Gürcistan ekibi Mamuga Kuthanatze-Arsen Heyiolze birinciligi elde etti.

Yarismaya co-pilot olarak katilan Savsat Kaymakami Yusuf Akin yaptigi açiklamada, "Bugün co-pilot oldum. Benim için güzel bir heyecandi. Disaridan izlenilen gibi basit, seyir zevkine dayali bir spor degil. Beceri isteyen, adrenalini en üst düzeyde yasatan bir spor. Ilk kez deneyimledim. Gerçekten çok mutlu oldum. Savsat gibi soguk bir sehirde bu kadar insanin toplanmasi bizi çok mutlu etti. Kis turizmine yönelik güzel bir etkinlik. Vatandaslarimizla bulusmak için güzel bir firsat oldu" dedi.

Kaynak: İHA