Saldirgan 11 Yil Ceza Almisti, Biçakli Saldiriya Ugrayan Doktor O Anlari Anlatti

Istanbul Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevli personel tarafindan biçakli saldiriya ugrayan Pratisyen Hekim Halit Altinoluk, sahsin 11 yil hapis cezasi almasinin ardindan yasadiklarini ilk kez IHA muhabirine anlatarak, "Acilde ilk günümdü, kanlari görene kadar biçaklandigimi bile anlamadim, üç yaranin da izi var. Biçak yarasi geçiyor ama ben belli bir süre hastaneye gelemedim, orada mi, çikti mi diye düsündüm. Bakanimiz bizzat kendisi aradi, yanimda oldu, çok tesekkür ederim. Emsal bir karar oldu, verilen en yüksek cezalardan biri, en azindan diger saldirilarda insanlar bir düsünür" dedi.

Saldirgan 11 Yil Ceza Almisti, Biçakli Saldiriya Ugrayan Doktor O Anlari Anlatti
Istanbul Egitim ve Arastirma Hastanesinde edinilen bilgiye göre 4 Haziran 2022 tarihinde acilde görevli Pratisyen Hekim Halit Altinoluk’un bir hastane personeli tarafindan biçakli saldiriya ugramasiyla ilgili dava sonuçlanirken Saglik Bakani Fahrettin Koca, karari sosyal medya hesabindan paylasmisti. Istanbul 21. Agir Ceza Mahkemesindeki durusma sonrasi hastanede yasanan olayin sonuçlandigini ifade eden Bakan Koca paylasiminda, "Saldirgan, adam öldürmeye tesebbüsten 11 yil hapis cezasi aldi. Yargiya tesekkür ediyoruz" ifadelerine yer verirken, biçakli saldiriya ugrayan 30 yasindaki Pratisyen Hekim Halit Altinoluk ilk kez Ihlas Haber Ajansi muhabirine konustu.

Altinoluk, iddiaya göre kendisine husumet besleyen sahis nedeniyle yasadigi korku dolu anlari anlatti. Saldirida sirtindan ve kollarindan darbeler alan Altinoluk, olayin ardindan Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin kendisini aradigini ve sürecin basindan bu yana yaninda oldugunu ifade etti.

Altinoluk, son dönemdeki Saglikta Siddet ve Malpraktis Yasasi gibi çalismalarin olumlu gelismeler olduguna dikkat çekerek, kararin da caydiricilik noktasinda önemli oldugunu söyledi.

Istanbul Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Mehmet Toptas ise karari degerlendirerek toplumun her alaninda siddetin engellenmesinin önemine vurgu yapti.

"2-3 gün kendime gelemedim, üç yaranin da izi var"

Saldiri ani ve sonrasinda yasadiklarini anlatan Pratisyen Hekim Halit Altinoluk, "Acilde, yesil alanda ilk günümdü, çay arasina çikmistik. Arkadaslarla bankta otururken bir anda saldirgan bir sekilde diger hekim arkadasimin arkasindan, görmedigim bir yerden biçakla saldirmaya basladi.

3-4 yerimden biçakladi, sok içinde oluyorsun orada bir sey hissedemiyorsun, kanlari görene kadar biçaklandigimi bile anlamadim. Ondan sonraki süreçte zaten kirmizi alan yakinimizdaydi, diger doktor arkadaslarim sag olsunlar, gerekli müdahaleyi yaptilar. Hastaneye de yatisim oldu ama çok sükür geçti. Üç yaranin da izi var su an fiziksel olarak herhangi bir sey yok sadece iz boyutunda kaldi. Soktaydim, 2-3 gün kendime gelemedim, gereken tepkiyi arkadaslarim da gösterdi. Bana denk gelecegini tabii ki de tahmin edemezdim, sonrasinda güzel bir karar alindi o biraz içimizi rahatlatti. Benden daha çok hekim arkadaslarim panik oldular. Onlar da korktular, hastaneye gelmek istemediler, adam tutuklandiktan sonra aslinda herkes derin bir oh çekti, herkes bir rahatladi" seklinde konustu.



"Bakanimiz aradi, yanimda oldu, çok tesekkür ederim"

Saldiri sonrasi tüm kesimlerden destek gördügünü ve Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimin da kendisi için önemli oldugunu anlatan Altinoluk, "Paylamisimi gördüm, bu süreçte zaten sayin Bakanimiz kendisi bizzat beni de aradi. Yanimda oldu, ona buradan çok tesekkür ederim. Bence o paylasim tüm Türkiye için, diger arkadaslarim da paylasima sevinmislerdir çünkü bildigim kadariyla emsal bir karar oldu. Verilen en yüksek cezalardan biri, bence bundan sonra en azindan bir saglik çalisani, hekim, hemsire arkadasima karsi saldirilarda biraz daha insanlari korkutur diye düsünüyorum. Örnek teskil eder, en azindan diger saldirilarda da insanlar bir durup düsünür. Acil sartlarinda gerçekten gereksiz çok fazla kavga olabiliyor, biz karsi tarafi da anliyoruz. Çok bekleyebiliyorlar bazen ama elimizden gelen her seyi yapiyoruz, halkimiz da bunun bilincinde olsun. Ilk önce bashekimimim çok yardimci oldu. Kimi arayacagimi kimden destek bulacagimi bilmiyorum, Istanbul’a yeni gelmisim, herhangi bir çevrem yok, diger hekim arkadaslarimdan çok destek gördüm. Il Saglik Müdürümüzden, Bakanimizdan çok büyük destek gördüm. Twitter kullaniyorum, Bakanimizi da takip ediyorum, paylasimi direkt oradan gördüm. Karari öncesinde avukatimdan ögrendim ama Saglik Bakanindan da böyle bir sey görmek insani mutlu ediyor. Aslinda biçaklanmaktan çok oradaki psikoloji önemli, biçak yarasi 2 gün içinde geçiyor ama ben belli bir süre hastaneye gelemedim, tekrar orada mi, çikti mi, içeride mi diye düsündüm. Bence 5-6 aydir özellikle yeni dönemde gerçekten çok güzel çalismalar var, artik biraz daha güvende hissediyoruz diyebilirim. Acil kapilarina tarayici dedektörler de geldi" ifadelerini kullandi.

"11 yila mahkum olmasi tüm çalisanlarimizi sevindirdi"

Yasanan olay ve sonrasinda verilen cezayi degerlendiren Istanbul Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Mehmet Toptas, "Doktor Halit Bey acilde çalisan bir hekim arkadasimiz. Görevi basindayken ne yazik ki bir personelimiz tarafindan biçakli saldiriya maruz kaldi. Biz bu durumu öncelikle kolluk kuvvetlerine ve Il Saglik Müdürümüze bildirdik. Sahis bu olayin sonunda yargilandi, ben de dahil hastanede birçok kisi gidip konuyla ilgili sahitlik yaptik. 11 yila mahkum olmasi saglikta siddete verilen cezanin önemi ve bu durumun bu sekilde nihayete ermesi hakikaten tüm çalisanlarimizi sevindirdi. Bu süreçte bize destek olan Il Saglik Müdürümüz Kemal Memisoglu, Sayin Bakan Yardimcimiz Halil Eldemir ve Sayin Bakanimiz Fahrettin Koca Bey’e hakikaten çok tesekkür ediyoruz. Süreci dinamik bir sekilde yönettiler ve bize çok çok iyi destek oldular. Biz canini insan sagligina adayanlarin canina kiyilmasin istiyoruz, artik bu tek istedigimiz. Hastanelerin tüm girislerine x-ray cihazlari Bakanlik tarafindan temin edildi. Saglikta Siddet ve Malpraktis Yasasi ile hem siddetin önlenmesi hem de caydirici cezalarin verilmesiyle biz bu sürecin biraz daha yoluna girdigini, siddetin azalmaya basladigini, en azindan kendi hastanemizde gözlemliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA