'Sakin Sehir' Savsat'ta 9. Kis Senlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Artvin’in "Sakin sehir" ünvanli Savsat ilçesinde her yil geleneksel olarak düzenlenen kar senlikleri bu yil farkli etkinlikleriyle gerçeklesti. Renkli görüntülerin yer aldigi senlikler, katilimcilar doyasiya eglendi.

'Sakin Sehir' Savsat'ta 9. Kis Senlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Savsat Kaymakamligi, Savsat Belediyesi, Yavuzköy Muhtarligi, Savsat Kültür Turizm ve Dayanisma Dernegi ve Off-road Dagcilik ve Fotografçilik Derneginin ortaklasa düzenledigi etkinlik bu yil kar yagmayinca içerigi ve yeri degisti.

600 yillik geçmise sahip tahta kizak yarismalari kar yagisi olmayinca yapilamadi. Her yil Yavuzköy’de yapilan senlikler ise ilçe merkezine alindi. Iki gün güren senliklerin ilk gününde bölgeye özgü ilginç kostümlerle Berobana gösterisi ilgi gördü. Arap atlari grubu gösterisi ve çesitli etkinliklerin yani sira, Sahara Dagi Takola mevkiinde, Ardahan Kar Kurtlari ekibi kayak gösterisi yaparak görsel sölen olusturdu.

Senlikler gece bir birinden farkli sanatçilarin sahne alacagi konserlerle devam ederken, son gününde ise Köprükaya köyünde Off-Road yarislariyla son bulacak.

Savsat Kültür Turizm ve Dayanisma Dernegi ve Off-Road Dagcilik ve Fotografçilik Dernegi Baskani Berkay Özcan yaptigi açiklamada, “bu yil maalesef iklimsel degisikliklerden dolayi ilçemize kar yagmadi. Bu yüzden her yil Yavuzköy’de gerçeklestirdigimiz senliklerimizi sehir merkezinde yaptik. Çesitli etkinlikleri iptal ederek farkli gösterilerle sehir merkezinde gerçeklesti. Kocabey halki tarafindan yasatilmaya çalisilan orta oyunu olan Berabona gösterisi var. Ardahan’dan Arap atlari gösterileri gibi bir çok farkli oyun senliklerde yerini alacak. Katilan herkese simdiden tesekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA