Osmaniye Belediyesinin Kedi Evleri 'Can Dostlara' Yuva Oldu

Osmaniye’de soguk kis günlerinde sokak kedilerinin sicak yuvada barinabilmeleri amaciyla özel olarak tasarlanan kedi evleri sehrin belirli noktalarina yerlestirildi.

Osmaniye Belediyesinin Kedi Evleri 'Can Dostlara' Yuva Oldu
Osmaniye Belediyesi’ne bagli veteriner isleri müdürlügü tarafindan sokak hayvanlariyla ilgili hayata geçirilen gönüllülük çalismasi çerçevesinde özel olarak tasarimi yapilan kedi evleri, imalatinin ardindan daha önceden belirlenen muhtelif noktalara konulmaya baslandi. Bu çerçevede Mehmet Akif Ersoy Mahalle Muhtarligi tarafindan talep edilen kedi evi Muhtar Mehmet Yenilmez’e teslim edilirken ikinci kedi evi de kiz ögrenci yurdu bahçesine konuldu. Son yerlestirilen yuvalarla birlikte sehir genelindeki kedi evlerinin sayisi 10’a yükseldi.

Özellikle soguk kis aylarinda sokak kedilerinin sicak ortamda barinabilmeleri için özel tasarimla ahsap malzemeden imal edilen kedi evlerinde yaklasik 20 kedi barinabiliyor.

Gönüllülerin korumasi ve destekleriyle her geçen gün kedi evlerine yenileri ekleniyor. Osmaniye Belediyesi tarafindan gönüllülere saglanan mama destegiyle sokakta yasayan kedilerin besleme islemleri de yine gönüllüler tarafindan yapiliyor.
Kaynak: İHA