Kars'ta Eksi 18 Derece Sogukta Kis Tatbikati

Kars’ta, Türk Silahli Kuvvetlerinin (TSK) düzenledigi Cumhuriyet tarihinin en genis katilimli "Kis Tatbikati-2023" eksi 18 derece sogukta devam ediyor.

Kars'ta Eksi 18 Derece Sogukta Kis Tatbikati
9. Kolordu Komutanliginin sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanligi tarafindan Sehit Istihkam Astsubay Kidemli Üstçavus Ilhan Hamli Atis ve Tatbikat Alani’nda düzenlenen "Kis Tatbikati-2023"e, aralarinda Almanya, Italya, Azerbaycan, Kazakistan, Ingiltere’nin de bulundugu 17 ülkenin personeli katiliyor.

Bin 758 personel katildigi, 43 degisik cins 651 araç, 23 degisik cins ve çapta 865 silah kullanildigi tatbikat, hava sicakliginin sifirin altinda 18 dereceye kadar düstügü Kars’ta sürüyor.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanliginda düzenlenen basin brifingi programinda, Hava Savunma Yüzbasi Ahmet Adiyaman tatbikatla ilgili bilgi verdi.

Tatbikat alanina götürülen gazetecilere, tatbikatin komuta merkezi gezdirildikten sonra, burada Bosna Hersek, Kazakistan, Kosova, Özbekistan, Azerbaycanli komutanlarin da yer aldigi bir durum degerlendirmesi yapildi.

Kolordu esas komuta yerinde soguk iklim kar kamuflaji ile hava savunma erken ikaz ve komuta kontrol sistemi tanitilirken Türkiye ve Azerbaycan Silahli Kuvvetlerinin topçu birlikleri tanklarin bakim ve temizlemesini yaparak hazirliklarini tamamladi.

“Özel kuvvetlerin egitimi nefes kesti”

Türk Silahli Kuvvetleri birlikleri Havan Tevcih Sistemi hakkinda farkli ülkelerden katilan birliklere egitim verdigi tatbikatta, Özel Kuvvetler Komutanligi personeli de Gürcistan, Özbekistan, Kosova ve Kazakistan birlikleri de “30 Ocak Basin Günü” ve 2 Subat’taki “Seçkin Gözlemci Günü”ne hazirlaniyor.

Tatbikata katilan helikopterlerin bakimini da yapan askeri personel, her sartta hazir halde bekliyor.

Türk Silahli Kuvvetleri envanterinde bulunan yerli ve milli seyyar sahra mutfak ünitelerinde ise tatbikata katilan askerler için sicak yemek hazirlaniyor.
Kaynak: İHA