ETÜ'de Gündem Destek Programlari

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) “TÜBITAK ARDEB Destek Programlari Tanitimi ve Yenilikleri” konulu bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

ETÜ'de Gündem Destek Programlari
Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantiya ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmali, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Dumlu, akademisyenler ve çok sayida genç arastirmaci katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapmak üzere kürsüye çikan Rektör Çakmak proje tabanli çalisma konusunda akademisyenleri tesvik etme ve motivasyon saglama gayreti içerisinde bulunduklarini dile getirerek: “TÜBITAK proje destegi konusunda Türkiye’de amiral gemisi konumunda yer aliyor. Özellikle 1001 Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi destek noktasinda üniversitelerde proje kültürünün olusmasi anlaminda çok önemli bir yer teskil ediyor. Biz her zaman oldugu gibi gerek fen bilimlerinde gerekse sosyal bilimlerde projelerimizin artarak devam etmesini istiyoruz. Hem nicelik olarak hem nitelik olarak artmasi noktasinda özel bir gayretimiz var ve ben bu anlamda siz kiymetli hocalarimiza emeklerinizden dolayi çok tesekkür ediyorum. Bu noktada Arastirma Destek Programlari Baskan Yardimcisi (ARDEB) Prof. Dr. Nurper Güz hocamiz bizleri kirmadi ve bugün üniversitemize gelerek sizlere ARDEP programlari hakkinda detayli bilgiler verecek. Bu vesileyle toplantimizin yeni çalismalara vesile olmasini diliyor, katilimlarinizdan dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Rektör Çakmak’in ardindan konusan ARDEP Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Nurper Güz TÜBITAK programlari ile bilim insanlarina önemli destekler verildigine dikkat çekerek 1001 Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi, 1002 Hizli Destek Programi, 1003 Öncelikli Alanlar Ar- Ge Projeleri Destekleme Programi, 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destekleme Programi, 1007 Kamu Kurumlari Arastirma ve Gelistirme Projelerini Destekleme Programi, 1071 Uluslararasi Arastirma Fonlarindan Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararasi Ar- Ge Isbirliklerine Katilimin Arttirilmasina Yönelik Destek Programi, 3005 Sosyal ve Beseri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Arastirma Projeleri Destek Programi, 3501 Kariyer Gelistirme Programi, hakkinda bilgiler verdi.

Konusmasinda ETÜ’nün TÜBITAK karnesinin oldukça basarili oldugunu belirten Prof. Dr. Güz: “Dogu Anadolu Bölgesi’ndeki 14 üniversite arasinda ETÜ üçüncü sirada yer aliyor. Son dönemde destek oranina bakildiginda çok güzel bir artis var. Toplamda 233 proje önerilmis ve 43 tanesi de desteklenmeye hak kazanmis. Geçtigimiz yila bakildiginda ise 18 tane proje desteklenmis. 1001 kapsaminda epey proje önerilmis ve yine hizli desteklerde destek orani oldukça iyi. Önerilen proje sayisinin desteklenen proje sayisina baktigimizda da Türkiye ortalamasinin üzerinde oldugunu görüyoruz. Emekleriniz için tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Toplanti soru cevap bölümünün ardindan plaket takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA