ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Ihracatçilarimizi Merkez Bankasi Desteklerinden Yararlanmaya Davet Ediyorum'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, “Ihracatçilarimizi ve yurt disinda dövizi bulunan üyelerimizi Merkez Bankasi’nin bu desteginden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Ihracatçilarimizi Merkez Bankasi Desteklerinden Yararlanmaya Davet Ediyorum'
ATO Baskani Baran, Merkez Bankasi’nin yurt disi kaynakli dövizlerini Türk Lirasina çeviren firmalara destek tebligini degerlendirdi. Baran, Merkez Bankasi’nin 2023 Yili Para Politikasi ve Liralasma Stratejisi kapsaminda ticari hayatta liralasmanin desteklenmesi amaciyla Firmalarin Yurt Disi Kaynakli Dövizlerinin Türk Lirasina Dönüsümünün Desteklenmesi Hakkinda Teblig yayinlayarak firmalarin dövizlerini Türk lirasina dönüstürmesine destek sagladigini hatirlatti. Firmalarin yurt disi kaynakli dövizlerini Merkez Bankasi’na satarken verecegi 3 ay süreyle döviz almama taahhüdü karsiliginda, Türk lirasina çevrilen tutarin yüzde 2’si kadar dönüsüm destegi alabilecegini kaydeden Baran, açiklamasinda su görüslere yer verdi:

“Merkez Bankamiz yayinladigi bu teblig ile hem ihracatçilarimizi hem de kurumlarin yurtdisinda tuttugu dövizleri ülkemize yönlendirmek konusunda önemli bir destek sagladi. Merkez Bankamizin yurt disi kaynakli dövizlerin TL’ye dönüsü için verdigi bu destek ihracatçilarimiz için bir firsattir. Ihracatçilarimizi ve yurt disinda dövizi bulunan üyelerimizi Merkez Bankasi’nin bu desteginden yararlanmaya davet ediyorum. Üyelerimiz, yurt disi dövizlerini TL’ye çevirdiginde kazançli çikacagi gibi, bu girisimleriyle Türk Lirasina dönüsüme de destek saglamis olacaklardir.”
Kaynak: İHA