Anne Ve Agabeyinin Mezarinin Bulundugu Kabristanda Gönüllü Temizlik Yapiyor

Hatay’in Dörtyol ilçesinde yasayan 48 yasindaki Bülent Sahin, evinin yakinindaki anne ve agabeyinin mezarinin bulundugu mahalle kabristanliginda 5 aydir gönüllü temizlik yapiyor.

Anne Ve Agabeyinin Mezarinin Bulundugu Kabristanda Gönüllü Temizlik Yapiyor
Karakese Mahallesinde ikamet eden 3 çocuk babasi Bülent Sahin isimli sahis bir yil önce is kazasi geçirdi. Evde oturmaktan sikilin Sahin yasadigi evin yakininda bulunan mahalle mezarliginda bulunan agaçlarin bakimi ve temizligini yapmak için kollari sivadi.

5 aydir her sabah resmi mezarlik görevlisi gibi mezarliga gelen Sahin ise koyularak mezarlikta bulunan gül dallarinin budamasini, yabani otlarin temizligini yapip, agaç bedenlerini, bakimsiz hale gelen mezarlari beyaz kireçle badana ediyor.

Kabristanliktaki annesi, agabeyi ve yakin akrabalarinin kabirlerine de bakim yapan Sahin, "Yaklasik bir yil önce is kazasi geçirdim. Baktim evde oturmakla olmuyor. 5 ay önce mezarliga geldim. Mezarligimizi güzellestirmek için buradaki çiçeklerin agaçlarin bakimini yapiyorum. Mezarlarin duvarlarini boyuyorum. Içimden mahallemizin mezarligini güzellestirmek geldi. Bende gönüllü olarak kendimi buna adadim” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Ertunç ise Sahi’in örnek bir davranis sergileyerek her gün bir is disiplini içerisinde mezarliga geldigini gönüllü olarak bakim ve temizlik çalismasi yaptigini söyleyerek, bundan mutlu olduklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA