5 Yeni Araçla Yilda 38 Milyon 500 Bin TL Tasarruf

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, göreve geldigi günden bugüne vatandaslara daha hizli ve etkili hizmet vermek, araç kiralama isinden tasarruf saglamak amaciyla belediyenin araç filosuna 45 yeni araç ekledi.

5 Yeni Araçla Yilda 38 Milyon 500 Bin TL Tasarruf
Yeni alinan araçlarla araç filosunu genisleten Eyüpsultan Belediyesi, Alibeyköy Osmanli Park’ta bir tören düzenledi.

Törene Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken’le birlikte AK Parti Eyüpsultan Ilçe Baskani Muhammet Vanlioglu, siyasi parti ilçe baskanlari, Eyüpsultan Ilçe Emniyet Müdürü Levent Türkmen, meclis üyeleri, baskan yardimcilari, mahalle muhtarlari katildi.

‘Her sey Eyüpsultan için’

Düzenlenen törende konusan Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, 45 araca ödenen paranin bir yil içinde kendini amorti edecegini ifade ederek su açiklamalarda bulundu:

"Bu araçlarin aylik kira bedeli yaklasik 3 milyon 200 bin TL, yillik toplam da 38 milyon TL oluyor. Araçlari yaklasik 40 milyona mal ettik, yani bir yillik kira bedeline kendini amorti etmis olacak. Araçlarin bakim ve onarimini da biz yapiyoruz. Buraya verecegimiz kiralarla iki üç sene sonra baska yatirimlara bütçe ayirmis olacagiz. Yine ayni sekilde kiralik binalardan da kendi binalarimiza geçiyoruz. ESMEK ve Gençlik Merkezlerimiz kiralik binalarda hizmet veriyordu, yavas yavas kendi binalarimiza tasiniyoruz. Yakin zamanda insallah hiçbir yerde kiraci olmadan islerimizi görebilecek duruma gelmis olacagiz. O yüzden ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz diyoruz; biz isimize kitlenecegiz, 420 bin vatandasimizdan 29 mahallemizden mesuluz onlara geri hizmetlerde de kolayliklar saglamamiz lazim. Bizi izlemeye devam edin, her sey Eyüpsultan için diyoruz"

Eyüpsultan Müftüsü Basri Bektas’in duasi ve kurdela kesiminin ardindan Baskan Deniz Köken, ATV’ye binerek test sürüsü yapti.

Araç filosuna eklenen araçlar

Hizmet kalitesini arttirmak için araç filosuna personel gezisi, okul gezisi, okul servisi, sehirler arasi cenaze ve spor faaliyetlerinde kullanilmak üzere 9 otobüs, 1 adet akaryakit tankeri, 1 adet AFAD arama kurtarma araci, 4 adet hafif ticari araç, 1 adet esya tasima, 1 adet mobil mutfak araci, 2 adet çift kabinli zabita araci, 10 adet yedi metreküp hidrolik sikistirmali ambalaj atigi toplama araci, 1 adet Greyder, 1 adet ATV, 1 adet Ekskavatör, 2 adet Las Yük Loder, 1 adet VIP Sprinter, 10 adet akülü Triportör geri dönüsüm toplama araci dahil edildi. Ayrica 1 adet cenaze araci da satin alinarak Inebolu Belediyesi’ne bagis yapildi.

Yilda 38 milyon 500 Bin TL’lik tasarruf

Eyüpsultan Belediyesi, envanterine ekledigi 45 araçla yilda 38 milyon 500 bin TL tasarruf saglamis oldu. Diger taraftan subat ayinda Zabita Müdürlügü’ne 2 adet golf arabasi, mart ayinda Fen Isleri Müdürlügü’ne 1 adet tir, 2 adet asfalt robotu ve mayis ayinda 1 adet 20 tonluk Ekskavatör alinarak 16 milyon 500 TL degerinde aracin daha envantere eklenmek üzere siparisleri de verildi.

Kaynak: İHA