'Yolda' Isimli Tezhip Sergisi Üsküdar'da Sanatseverlerle Bulustu

Tezhip sanatçisi Berna Karabulut ve 11 ögrencisinin 64 eserden olusan “Yolda” isimli tezhip sergisi Üsküdar’da sanatseverlerle bulustu. Klasik ve modern sanat iliskisiyle harmanlanan sergi, 19 Subat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

'Yolda' Isimli Tezhip Sergisi Üsküdar'da Sanatseverlerle Bulustu
Kültür sanat çalismalarina hiz kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi Berna Karabulut ve 11 ögrencisinin sanatin köklerinden baslayan bir yol hikayesini eserlerle anlattigi “Yolda” isimli tezhip sergisinin açilisi Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesti. Klasik ve modern sanat iliskisi ile harmanlanan 64 eser sanatseverlerin begenisine sunuldu. Sanatçi Berna Karabulut sergi açilisinda Üsküdar Belediye Baskan Yardimcisi Zekeriya Sanlier’e Istanbul’un Lalesi isimli tezhip tablosunu hediye etti. Sanatseverler 19 Subat tarihine kadar “Yolda” tezhip sergisini ziyaret edebilecek.

Tezhip sanatçisi Berna Karabulut, “Sergimizi 11 ögrencim ile bir arada meydana getirdik. Eserlerimiz 9 ila 4 yil arasinda sürelerde egitimleri devam eden ögrencilerimin eserleri. Sergiye baslangiçtan bugüne bütün eserleri koymak üzere bir yola çiktik. Çünkü biz tezhipin bir yolculuk oldugunu düsünüyoruz, bunun bir sonu olmadigini düsünüyoruz. Bu anlamda da hem yeni baslayacaklara hem de sergiyi gezen herkese bunun bir yolculuk oldugunu anlatmaya çalistik. Bu nedenle burada çok temel seviyede eserlerde görecek ziyaretçiler. Hem de gayet profesyonel seviyede eserler görecekler. Ben herkesi bu yola sahitlik etmek için çagiriyorum. Sergimizde 64 eser var toplam 12 kisiye ait. 64 eserin yaklasik 50 tanesi klasik seviyede diyebilecegimiz eserler, serbest tasarimlarda var içerisinde” dedi.

Sergiyi ziyaret eden sanatçi Hikmet Barutçugil, “Cumhuriyet tarihinin yarisina kültür ve sanat alaninda özellikle geleneksel sanatlar alaninda sahit olan birisiyim. Basladigim yillarda 70’lerde bu sanatlar kaybolmak üzereydi. Tezhiple ilgili bilinen iki kisi vardi, sadece iki kisi. O günlerden bu günlere gelebilecegimizi hayal bile edemezdik. Biz kültür ve sanatta uluslararasi olmak istiyorsak önce ulusal olmamiz gerekiyor. Yüzyillardir atalarimizdan bize gelen kültür mirasini güncelleyerek, daha da zenginlestirerek yasatmak zorundayiz. O zaman bizden sonraki nesiller için bir medeniyet kurabiliriz. Bu bakimdan bu sergi çok önemli. Tezhip, hat sanatinin bu günlere gelmesini görmek ziyadesiyle bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Sergiyi gezmeye gelen Filiz Kus, “Aslinda ben böyle yerlere fazla gelmiyordum. Arkadasimin sergisi oldugu için katildim. Çok begendim çok basarili buldum. Bundan sonra bu tip sergileri daha çok gezmeye karar verdim, çok basarililar ellerine saglik. Basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA