Evlere Kadar Giren Koku Mahalleliyi Tedirgin Etti

İçel’in Mut ilçesinde bir mahallede etkili olan gaz ve benzini andiran yogun koku evlerin içerisine kadar girince inceleme baslatildi.

Evlere Kadar Giren Koku Mahalleliyi Tedirgin Etti
Ilçeye bagli Pinarbasi Mahallesi Emniyet Sokakta, evlerin içerisinde yogun gaz ve benzini andiran koku gelmeye basladi.

Kokunun kaynagini merak eden vatandaslar, yetkililere bildirdi. Özellikle banyo ve lavabolardan gelen koku bir çok apartman ve is yerimde hissedildi. Bölgeye ilçe Kaymakami Batuhan Bingöl ile birlikte zabita ekipleri ve AFAD personeli de gitti. Ev ve is yerlerindeki vatandaslar tedbir alinarak disariya çikartildi. Incelemeler sonucu kokunun yakindaki bir petrol isletmesinden gelebilecegi degerlendirildi. Daha detayli bir arastirma yapilmasi için çalisma baslatildi. Bölgede yasayan vatandaslar, yogun koku nedeniyle magdur olduklarini bir an önce sorunun çözülmesini istedi.

Yetkililerin sorunun çözümü için kanalizasyon hattinda inceleme yapmasini isteyen mahalle sakinleri, “Ilçede bulunan evimizin tuvalet ve banyosunda çok ciddi koku var. Bitisik yan iki apartman ile otel de dahi olmak üzere sokakta ayni sikayetler yasanmakta. Bu konunun ciddiye alinarak ivedilikle çözüme ulasmasini istiyoruz” dedi.

Kokunun nedeninin yüksek ihtimalle evlerin yakininda bulunan petrol isletmesinde kaçak olabilecegi tahmininde bulunan yetkililer, detayli bir arastirma yapacaklarini belirterek vatandaslarin can ya da mal güvenligini tehlikeye atacak herhangi bir durum söz konusu olmadigini kaydetti.

Kaynak: İHA