Emet Hani'nin Restorasyon Projesi Ihale Edildi

Kütahya Il Özel Idaresince restore edilecek olan Emet Hani’nin restorasyon proje çizim ihalesinin yapildigi bildirildi.

Emet Hani'nin Restorasyon Projesi Ihale Edildi
Emet Il Genel Meclisi Üyeleri Ismail Elmaci ve Halil Malli, Emet Haninin 3R proje ihalesinin yapilarak, çiziminin basladigini, bahar aylarinda ise yapim ihalesine çikacagini açikladilar.

Ilçede Babuk Bey Camii ile birlikte Osmanli Mimarisinin iki eserinden birisi olan, Milli Mücadele yillarinda Emet Milli Müfreze Karargahi olarak hizmet veren, tarihi Emet Hani, Emet Belediyesince kamulastirilarak, ilçe kültür mirasina kazandirilmisti. Kamulastirmanin ardindan Emet Belediyesince Kütahya Il Özel Idaresi ile yapilan protokolle eski Cevizdere Okulunun bulundugu arsa ile takas yoluyla restoresi için devri gerçeklestirilmisti.

Emet Il Genel Meclisi Üyesi Ismail Elmaci, daha önce yapilan proje çizim ihalesinin yüklenici firma tarafindan süresinde teslim edememesi üzerine iptal oldugunu belirterek, “Il Genel Meclisi Üyemiz Halil Malli ile birlikte önceki ihalesi iptal edilen Emet Hani restorasyon projesini yil sona ermeden gerekli takibi yaparak yeniden ihalesini sagladik. Yapilan ihaleyle isi alan firma 120 gün içinde Emet Haninin Röleve, Restitüsyon, Restorasyon (3R) projesini çizimlerini tamamlayarak teslim edecek. Ardindan hemen projenin yapimi için ihaleye çikarilacak. Insallah en kisa sürede tarihi hanimizi restorasyon yaptirarak turizme kazandiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA