'Deprem Ani Ve Tahliye' Tatbikatlarina Yaklasik 177 Bin Kisi Katildi

Trabzon il Afat ve Acil Durum Müdürlügü ekipleri öncülügünde geçen yil düzenlenen” “Deprem ani ve tahliye” tatbikatina 176 bin 654 kisi katildi.

'Deprem Ani Ve Tahliye' Tatbikatlarina Yaklasik 177 Bin Kisi Katildi
Trabzon il Afat ve Acil Durum Müdürlügü ekiplerince, geçen yil düzenlenen “Deprem ani ve tahliye” tatbikatlarina Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesindeki tüm okullar (ögretmen, ögrenci ve çalisan), Diyanet Isleri Baskanligi Trabzon Müftülügü bünyesindeki tüm kurum ve kuruluslar ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli KYK Yurtlarindaki ögrenci ve çalisanlar katildi.

Gerçegini aratmayan tatbikatlara 176 bin654 kisi katildi.

Trabzon Afet Müdahale Planinda 27 Mayis 2022 tarihinde Artvin- Giresun-Gümüshane-Rize Valilikleri ve Trabzon kurtarma personelinin katilimiyla bölgesel masa basi tatbikati gerçeklestirildi.

Ayrica 2 Haziran 2022 tarihinde Vakfikebir Ilçesi’nde ulusal düzeyde Sel/Taskin Tehlikesi ve Erken Uyari Tatbikati, 5 Ekim 2022 tarihinde ise Arakli Ilçesi’nde bölgesel düzeyde TAMP saha uzantili Masa basi tatbikati icra edildi.

Egitim ve tatbikatlar çerçevesinde 2022 yili içerisinde, 130 Kamu, 667 Okul, 2 özel sektör, Il Sivil Toplum ve Iliskiler Müdürlügüne bagli bin 63 Dernek, Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli 18 Yurt ve 10 Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 605 bin 85 kisiye (Afet Farkindalik ve Okul Afet Farkindalik) egitimi verildi.

Ayni yil içerisinde 43 bin 808 kisiye (Çadir Kurma Egitimi, Çigda Arama ve Kurtarma, Hafif Arama ve Kurtarma, Yangin Farkindalik Egitimi, KBRN, Destek AFAD Gönüllüsü Egitimi, Ilk Yardim Farkindalik Egitimi, Insani Yardim ve Psikososyal Destek Egitimi) egitimleri verilerek akabinde de tatbikatlar yapildi.
Kaynak: İHA