Bu Proje Ile KOBI'lere 20 Milyon Lira Destek Saglanacak

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi ile Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi isbirliginde yürütülen proje ile KOBI’lere toplam 20 milyon TL’lik bütçe destegi verilecek.

Bu Proje Ile KOBI'lere 20 Milyon Lira Destek Saglanacak
Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB ) ortakliginda yürütülmek üzere “2023 yili Imalat Sanayiinde Rekabetçiligin Gelistirilmesi Ortak Finansman Destek Programi ilan edildi. Program çerçevesinde KOBI’lere 20 milyon TL bütçeli finansman destegi saglanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü ile Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Baskanligi is birliginde hazirlanan finansman destek programi ile bölgede KOBI’lerin finansman ihtiyacinin karsilanmasi ve yatirim hareketinin baslatilmasi hedefleniyor.

Programa, bölgede imalat sanayisinde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki isletmeler (KOBI) proje basvurusu yapabilecekler. Bu program çerçevesinde desteklenecek faaliyetler için toplam 20 milyon TL tutarinda kaynak tahsis edildi. Projelerin durumuna göre KOSGEB , program için ayrilan kaynagin bir kismini veya tamamini kullandirabilecek.

Program çerçevesinde, KOSGEB ile ilgili araci kurulus arasinda yapilan protokolde belirlenen oran üzerinden basarili bulunan projelerin kredi finansman maliyeti hesaplanacak ve bu giderler karsilanacak. KUZKA ve KOSGEB is birliginde saglanacak ortak finansman destegi, KDV hariç olmak üzere asgari proje bütçesi (kredi miktari) 500 bin TL, azami proje bütçesi (kredi miktari) 2 milyon 500 bin TL, Ajans kar payi destek orani ise kredi veya finansal kiralama isleminde faiz/kar payi oraninin 12 puani olarak desteklenecek.

Basvurular, KAYS üzerinden 10 Mart saat 18.00’e kadar yapilabilecek. Basvuru sahiplerinin, proje basvurularini ajansin finansman destegi çagrisi ilaninda ifade edilen son kabul tarih ve saatine kadar KAYS üzerinden yapabilecekler. Basvurularin tamamlanmis olmasi için KAYS üzerinden üretilen taahhütnamenin imzalanmasi gerekiyor. Taahhütname ise en geç 17 Mart 2023 saat 18.00’e kadar e-imzali veya islak imzali olarak elden veya posta yolu ile Ajansa teslim edilecek. Programa iliskin detayli bilgiye ise Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi web sitesi üzerinden ulasilabilecek.
Kaynak: İHA