Akkim, 50 Milyondan Fazla Insani Temiz Su Ile Bulusturuyor

Akkim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, sürdürülebilir gelisim için su kaynaklarinin kullanilabilir hale getirilmesinden hareketle ürettikleri su kimyasallari ve filtreler ile 50 milyondan fazla insanin temiz suya ulastigina dikkat çekti.

Akkim, 50 Milyondan Fazla Insani Temiz Su Ile Bulusturuyor


Mevsim normallerinin altinda seyreden yagislar ve barajlardaki doluluk oranlarindaki hizli düsüsle birlikte kuraklik tehlikesi, su konusunu tekrar gündeme tasidi. Sürdürülebilir gelisim için su kaynaklarinin kullanilir hale getirilmesi ve tekrar kullaniminin sart oldugunu söyleyen Akkim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, Akkim’in faaliyet gösterdigi alanlardan biri olan Su Çözümleri’nin ürettigi su kimyasallari ve filtrelerle dünyada 50 milyondan fazla insanin temiz suya ulastigina isaret etti.

Sinirli sayidaki kaynaklarin korunmasi için önceliklerden birinin de çevreye duyarli üretim olmasi gerektiginin altini çizen Kipri “Bu düsünce ile çalismalarina basladigimiz Ultrafiltrasyon Membran Modülü yatirimimiz ile simdilerde ileri teknoloji su aritma sektöründe önemli bir konumdayiz. Bu teknoloji ile her yil 1 milyar metre küpten fazla suyu filtreliyor, berraklastiriyor, bakteri ve virüslerden arindiriyor, kullanilamaz durumda olan su kaynaklarini kullanilabilir hale getiriyoruz. Ayni sekilde endüstri kullanimi için yetersiz kalitede olan suyun üretimde kullanilabilir hale gelmesini de sagliyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Suyun olmadigi yerlerde denizden su üretimi”

Sirketin üretimde sürdürülebilirlige verdigi önemin altini çizen Onur Kipri, sirket olarak ciddi bir Ar-Ge sürecinin sonucunda hayata geçen Su Çözümleri ile de hedeflerinin bu bilinci dünyanin birçok noktasina yaymak oldugunu kaydetti.

Su çözümleri ile birçok sektör ve belediyeler ile is birligi içerisinde olduklari bilgisini paylasan Kipri, “Birinci önceligimiz olabildigince az miktarda su kullanmak. Bu anlayisla ürettigimiz kimyasallarla çalisan aritma tesislerini en yüksek verim seviyesine çikartirken ürettigimiz membranlarla suyun geri kazanilmasini sagliyoruz. Su olmayan yerlerde denizden su üretimi, evsel atik sularin geri kazandirilmasiyla sulamada tekrar kullanimi, kirli yüzey sularinin kullanilir hale getirilmesi, tekstil boyama gibi atik sularin geri kazanilmasi ve su kullaniminin azaltilmasi gibi konularda ciddi katkilar sunabiliyoruz” seklinde konustu.



“2023 yilinda yeni ürünler ekleyecegiz”

2023 yilinda Su Çözümleri tarafinda portföylerine yeni çevreci ürünleri dahil edeceklerini aktaran Kipri, bu sayede hem ülkemizde hem de dünyada sürdürülebilirlik çalismalarina katki saglamaya devam edeceklerini kaydetti.

Bugün, Ingiltere, Avrupa, Orta Dogu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Asya’da birçok ülkeye ihracat yaptiklarini söyleyen Kipri, “Teknoloji gelisirken ayni zamanda dogayla uyumlu ve çevreci teknolojiler gelistirmek önceligimiz. Gerçekten fark olusturabilmek adina kurumlarla is birligi içerisinde hareket etmenin önemine de inaniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA