Zabitadan Kayip Kuzu Anonsu

SAMSUN – Samsun Tekkeköy’de arazide tek basina duran bir kuzuyu fark eden zabita ekipleri, anons ederek kuzunun sahibi aradi. Çevredeki hayvan sahiplerine ulasan ekipler kuzuyu sahibiyle kavusturdu.

Zabitadan Kayip Kuzu Anonsu
Çinaralan Mahallesi’nde bugün yasanan olayda, otlamakta olan sürüden bir koyun arazide dogum yaparak bir kuzu dünyaya getirdi. Dogum sonrasi sürü agila dogru çikarken koyun yavrusuna sahip çikmayarak kuzuyu arazide birakti. Çukurluk alanda kalan kuzuyu sürüyü güden hayvan sahibi de fark edemedi.

Arazide tek basina kalan kuzu, devriye halindeki zabita ekiplerinin dikkatini çekti. Ekipler ilk olarak zabita aracindan yaptiklari anonsla, kuzunun sahibinin çevrede olup olmadigini kontrol etti. Daha sonra kuzuyu zabita aracina alarak çevredeki hayvan sahipleriyle görüstü.

Ögle vakti ayni yerde sürüsünü otlatan hayvan sahibini bulan ekipler kuzuyu sahibiyle bulusturdu. Hayvan sahibi zabita ekiplerine ilgilerinden ötürü tesekkür ederek ugurladi

Kuzuyu bulan Zabita Hasan Çavusoglu, “Biz devriyedeyken gördük ve köye getirdik. Çukurluk bir alandaydi. Yeni dogup arazide kalmis. Koyun sürü içerisinde otlarken dogum yapan annesi, kuzuya sahip çikmayip sürüyle birlikte devam etmis. Çok sükür bize denk geldi. Sahibini bulup teslim ettik” dedi.

Kaynak: İHA